Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Just nu är det den viktigaste matchen

Manchester Uniteds presskonferens inför ödesmatchen mot Wolfsburg har precis genomförts. Som vanligt i Champions League pratade managern Louis van Gaal tillsammans med en av sina spelare, den här gången Bastian Schweinsteiger.

Louis van Gaal:

  • Om prestationerna: ”Ja, jag är nöjd. När jag måste omvärdera vår säsong kan jag bara säga att vår match mot Arsenal och vår match mot Crystal Palace var vi inte det bättre laget.” Han säger också att United oftast skapar fler chanser än motståndarna men att det viktigaste i fotboll är att göra mål.
  • Den största matchen i United? Momentet är alltid viktigast. ”Vi måste också slåss mot Manchester city i Premier League och mot Liverpool. Det är viktiga matcher för fansen. Men just nu är det här den viktigaste matchen.” Det är också viktigt för spelarna att gå vidare i turneringen.
  • Bara två chanser kvar i karriären: ”Som manager har jag spelat tre finaler, det är mycket tycker jag.
  • Om Martial: Man kan inte förvänta sig av en spelare i hans ålder att han ska göra mål varje vecka. ”Han behöver inte den pressen att göra mål varje match.
  • När kommer målen:Det är bara en fråga om tid. Förhoppningsvis kan vi bevisa det imorgon.

Bastian Schweinsteiger:

  • Hur är pressen: ”Det finns ingen stor press. Vi är här i Wolfsburg. Vi vet hur situationen är. […] Vi slog Wolfsburg i Manchester. Vi vill göra det igen. […] Jag är övertygad om att vi kommer att spela en bra match imorgon.
  • Om formen:I varje match kan du spela bättre. Mitt mål är att en gång spela den bästa matchen, men det är omöjligt.” Situationen är bra men vi kan fortfarande bli bättre och vi räknar med att bli bättre.
  • Extra press på grund av målbristen:När vi går in på planen vill vi vinna matchen och göra mål och arbeta hårt defensivt.” Defensiven är bra och United skapar normalt fler chanser än motståndarna. Det är en fråga om den sista passningen och om att vara beslutsamma i det avgörande läget. Med rätt effektivitet kunde United ha haft fem eller sex poäng till i ligan. ”Förhoppningsvis imorgon.
  • Schweinsteiger fick en fråga om incidenten med Winston Reid. Den fick han dock inte svara på för Uniteds presschef: ”Vi är här för att prata om matchen imorgon.

Tolkat via livestream.