Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag (våga vägra Europa League)!

Ödesmatch. Visst känns det så? Ödesmatch, inte bara för Manchester United i Champions League men också för Louis van Gaal i Manchester United.

Klubbledningen må insistera på att Van Gaal sitter säkert, oavsett resultat ikväll. Men även om de säkert menar det så är min känsla att Van Gaal snart får kasta in handduken om det blir Europa League-spel i vår (för United kan inte sluta sämre än trea i gruppen).

För om United ryker i Champions League kommer publiken att vända sig mot Van Gaal. Några har redan gjort det och för varje 0-0-match blir det fler och fler som vänder sig mot den holländska managern. När publiken vänder sig, och det krävs extremt mycket för det på Old Trafford, brukar det inte dröja länge innan klubbledningen, oavsett klubb, agerar. United stod förvisso emot trycket 1989 men fotbollen är annorlunda nu och de som bestämde då är inte de som bestämmer nu. Fast det skulle ju kunna vara så att klubbledningen helt enkelt skiter i vad supportrarna tycker och tänker. Vem bryr sig om fotbollsunderhållning när det rullar in pence i klubbkassan?

Att det är en ödesmatch i Wolfsburg är inget som bekymrar de tillresta supportrarna.

Förra gången i Wolfsburg startade United med Park, Fletcher och Carrick i backlinjen.

United vann i Youth League efter en utmärkt insats. Det räckte dock inte till avancemang, då PSV vann mot CSKA. Uniteds seger hjälpte dock CSKA att gå vidare. Gengäldar CSKA tjänsten ikväll? Förhoppningsvis behövs det inte.

Can Manchester United score?