Matchdag (vi har gjort det förr)!

Det händer att Manchester United måste göra resultat i den sista omgången för att gå vidare från Champions Leagues gruppspel. Ibland lyckas det. Det är dock aldrig enkelt…

I december 1996 åkte United till Wien för match mot Rapid Wien. Man var tvingade att vinna för att gå vidare och dessutom behövde man lita till att Juventus skulle vinna mot Fenerbahce. Italienarna gjorde sitt jobb men Wien hade inga planer på att lägga sig platt. Då klev Peter Schmeichel fram med en fantomräddning.

Säsongen 2000/01 var United piskade att vinna hemma mot Dynamo Kiev. Teddy Sheringham gav United ledningen men en nervös affär följde. United lyckades aldrig göra det förlösande 2-0-målet. I slutskedet fick så Kiev en kvitteringschans. Bara en horribel avslutning räddade United. Det var inte stabilt, inte vackert. Men det var tillräckligt.

När Benfica gästade Old Trafford i december 2006 räckte det med en poäng för United. Vad hände då? Portugiserna tog givetvis ledningen. Det är i såna lägen men behöver en kapten som kliver fram. Manchester United hade Nemanja Vidic som klev fram precis innan halvtid. Andra halvlek blev sedan en bekväm resa till en 3-1-seger.

(Vidic bar inte kaptensbindeln den kvällen. Men Bastian Schweinsteiger är den självklara ledaren i dagens Manchester United och han behöver heller ingen kaptensbindel.)


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS