Schweinsteiger accepterar anklagan, avstängd tre matcher

Det engelska fotbollsförbundet, FA, meddelar på torsdagen att Bastian Schweinsteiger har accepterat FA:s anklagan om våldsamt uppträdande. Att han accepterar anklagan innebär att han blir avstängd i de tre kommande matcherna, mot Bournemouth (b), Norwich (h) och Stoke (b).

FA skriver:

Bastian Schweinsteiger kommer att avtjäna en tre matcher lång avstängning med omedelbar verkan efter att han accepterade en FA-anklagan för våldsamt uppträdande som inte sågs av domarna men fångades på video.

Manchester United-mittfältaren var involverad i en incident med West Ham Uniteds Winston Reid i den 40 minuten av matchen lördagen den 5 december 2015.

Det spekulerades i veckan att Schweinsteiger skulle förneka anklagan. Men så blev det alltså inte.

Våldsamt uppträdande (violent conduct på engelska) används för förseelser där bollen inte är i närheten. För förseelser i kamp om bollen blir man istället utvisad för allvarligt otillåtet spel (serious foul play). I utgångsläget finns det ingen skillnad i straffvärde på två förseelserna.

Avstängningen på Schweinsteiger kommer extra olägligt med tanke på att United har två mittfältare, Ander Herrera och Morgan Schneiderlin, på skadelistan. Det är fortfarande oklart när de två kan vara tillbaka i spel, förhoppningsvis kan åtminstone en av dem spela mot Bournemouth på lördag.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS