Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Wolfsburg-United

Missnöjet efter tisdagens insats går fortfarande att ta på. Timmarna som tickat sedan Naldos 3-2-mål har varit jobbiga. När Champions League-grupperna lottades i slutet av augusti var jag nöjd med att bortamatchen mot Wolfsburg låg sist i spelschemat. Allt skulle vara säkrat innan dess. Så borde det även varit. Nu blev det inte så och det finns mycket som går att diskutera angående det. En av sakerna som går att diskutera är spelarnas insatser vilket ni ska få ta del av här.

Betygskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea
7

Att David De Gea släpper in tre mål hör inte till vanligheten. Han gjorde det förvisso även mot Arsenal, men allt som oftast är det igenbommat i Manchester Uniteds målbur när spanjoren befinner sig där. Kunde han gjort något åt målen? Nej. Naldos båda avslut var otagbara och anfallet Vieirinha avslutade var bara att buga för. Gjorde i övrigt några fantastiska räddningar, men höll även på att ställa till det när han gav sig utanför straffområdet i andra halvlek. Ändå bra matchen igenom.

Guillermo Varela
6,5

Kravbilden på uruguayanen var inte skyhöga när han startade sin första match i A-laget. Blev ändå imponerad av Varelas insats. Han var kreativ och bidragande i offensiven, men hamnade lite fel defensivt ibland. Påminner en del om Rafael i sin spelstil. Bör få fler chanser framöver.

Chris Smalling
6

Hade det lite tuffare än vanligt. Bidragande till detta var Wolfsburgs snabba kontringar med skickliga spelare som Schürrle och Draxler. Fick dåligt med hjälp av de defensiva mittfältarna vilket försvårade ytterligare. Fick halta omkring småskadad sista kvarten av andra halvlek vilket innebär att han med all förmodan missar helgens match.

Daley Blind
5,5

Var stundtals vilsen och helt fel ute i defensiven. Överarbetade situationer och spelade svårt. Samtidigt var det just det som bidrog till 0-1-målet, när han satte upp en lysande passning till Mata. Även hörnorna var fint slagna, men ska man spela mittback i Manchester United bör man ha koll på försvaret som prio ett.

Matteo Darmian
5,5

Utbytt ’43. Svårt att bedöma Darmians insats. Följde med upp i offensiven och hjälpte Memphis med överlappningar, tyvärr är vänsterfoten lite för svag när han kommer till inläggslägen. Tog ett bra gult kort när Wolfsburg var på väg mot ett 2- mot 1-läge. Tyvärr fick han utgå med en skadad hamstring.

Marouane Fellaini
5

Marouane Fellaini är ingen startspelare i Manchester United. Som defensiv mittfältare skippar han defensiven och lunkar hemåt när Wolfsburg sätter full fart. När han har bollen går det långsamt och passen sitter inte där de ska. Han gör sig enbart på fasta situationer och inlägg, där bidrar han med något.

Bastian Schweinsteiger
5,5

Utbytt ’69. Även här går det långsamt. Var ovanligt många felpass från tysken under matchen, vilket förvånar mig. Schweinsteiger hade förmodligen mått bra av att vila en match, men det har vi inte tillräckligt med spelare för att tillåta. Behöver Schneiderlin bredvid sig för att kunna spela ut, för när Bastian följde med i offensiven tog inte Fellaini det defensiva ansvaret.

Jesse Lingard
5,5

Jag anser att Lingard inte heller är en startspelare för Manchester United. Hoppas givetvis fortfarande på en rejäl utveckling och att han så småningom kan bli det, men i nuläget är det inte en spelare att luta sig emot i en avgörande Champions League-match. Är rivig och springer hela tiden, men får inte ut mycket spelmässigt. Med de egenskaperna gör han sig som bäst i rollen som inhoppare. Att bli inbytt och springa sönder trötta försvarare i andra halvlek vore Lingards grej. Men med skadestugan är det i nuläget inte möjligt.

Juan Mata
7,5

Utbytt ’69. Var alldeles briljant stundtals under första halvlek. Mata stormtrivdes i sin trequartista-roll vilket märktes tydligt. Låg bakom i stort sett allt i vår offensiv och Wolfsburg hade stora problem med att stänga ner spanjoren. Framspelningen till Martial gjorde mig knäsvag! Att Mata blev utbytt i andra halvlek fick nog de flesta United-anhängare att tappa hakan.

Memphis Depay
6

Ingen fenomenal insats av Memphis på något sätt, men vad viktigt det är att ha en spelare med hans kreativa förmåga. Det händer alltid något, på gott och ont. Ge grabben mer förtroende (i form av plats i startelvan, självförtroende har han annars gott om) och låt honom utvecklas så kommer det bli riktigt bra så småningom.

Anthony Martial
6,5

Viktigt att Martial fick göra mål igen. Har varit inne i en formsvacka en längre tid där hans spel och avslutningsförmåga blivit lidande. Mot Wolfsburg var den behärskade bredsidan tillbaks. Vilken tillgång han är som spets när han får bollar inspelade bakom motståndarnas backlinje. Det vill vi se mer av.

Cameron Borthwick-Jackson
6

Inbytt ’43. Att bli inbytt som 18-åring försvarare i en sådan här viktig match är inte lätt, men för den här ynglingen var det lätt. Borthwick-Jackson gick in och vaggade sig fram med händerna uppe vid axlarna, precis som detta vore vilken match som helst. Stack inte ut på något vis, men han hade bra koll på sin kant ända fram till slutet då han halkade vid ett tillfälle.

Michael Carrick
5,5

Inbytt ’69. Michael Carrick har tappat sin förmåga att dirigera spelet, positionera sig rätt och sätta varenda passning denna höst. Under en längre tid har engelsmannen varit ryggraden och en spelare att kunna förlita sig på. De senaste matcherna har han slagit bort lätta pass och inte hunnit med när tempot höjts. Gjorde sig bättre när han spelade mittback i slutet när Smalling flyttades upp.

Nick Powell
5

Inbytt ’69. Det var förvånande att Powell togs ut i truppen, det var intressant när han tog en plats på bänken men det var chockerande att den forne supertalangen fick drygt 20 minuter på planen. Detta när United jagade mål. De offensiva alternativen var förvisso få, men Pereira och Young fanns ändå där. Det är ju inte Powells fel såklart, men det hände inte mycket vettigt kring honom under inhoppet. Med sin långa skadefrånvaro i bagaget borde han getts tid i U21 och fått chansen att träna upp sig för nu blir han orättvist kritiserad. Vore kul om Nick Powell kunde hitta tillbaks till fotbollen och bli den spelare han en gång spåddes bli.