Europa League: United mot Midtjylland

Sextondelsfinalerna i Europa League har lottats idag och för Manchester United föll lotten på danska Midtjylland. United börjar borta, torsdagen den 18 februari. Returen på Old Trafford spelas en vecka senare. Avsparkstid för matcherna meddelas senare, hälften av matcherna börjar 19.00 och hälften 21.05.

Midtjylland, från Herning, är regerande danska mästare. Man föll dock på bortamål mot Apoel i kvalet till Champions League. Man fick sedan kvala mot Southampton för att ta sig till Europa League, vilket man lyckades med efter 1-1 borta och seger 1-0 hemma.

I Europa League slutade Midtjylland tvåa bakom Napoli i gruppspelet. Man inledde med segrar mot Legia Warszawa och Club Brugge innan man åkte på tre raka förluster. Därmed behövde man ta poäng hemma mot Unitedbekanta Brugge i den sista omgången för att nå slutspelet, vilket man alltså klarade.

De regerande danska mästarna är under vinteruppehållet trea i ligan, fyra poäng efter FC København.

United har aldrig mött Midtjylland förut. Det är inte så konstigt då klubben bildades så sent som 1999, efter en sammanslagning av Ikast och Herning Fremad.

Mot danska lag har United sex matcher: fyra segrar, en oavgjord och en förlust har det blivit i mötena med Aalborg, Brøndby och København.

Midtjylland har mött engelska lag vid två tillfällen. Dels alltså i Europa League-kvalet mot Southampton den här säsongen och dels mötte man Manchester city i kvalet till Uefacupen 2008. Då var danskarna nära en skräll efter 1-0 i Manchester. I returen var det länge mållöst men ett självmål i den 89:e matchminuten räddade city, som sedan vann på straffar.

Från dagens lottning noterar vi att Tottenham ställs mot Fiorentina medan Liverpool får åka till Tyskland för att tampas med Augsburg. Omgångens kanske största match blir den mellan Borussia Dortmund och Porto. Ole Gunnar Solskjaers Molde fick tuffast möjliga lottning då de drogs mot Sevilla, som har vunnit turneringen de två senaste åren. Gary Nevilles Valencia ställs mot Rapid Wien.

Lottningen i sin helhet

Valencia (Spanien) – Rapid Wien (Österrike)
Fiorentina (Italien) – Tottenham Hotspur (England)
Borussia Dortmund (Tyskland) – Porto (Portugal)
Fenerbahce (Turkiet) – Lokomotiv Moskva (Ryssland)
Anderlecht (Belgien) – Olympiacos (Grekland)
Midtjylland (Danmark) – Manchester United (England)
Augsburg (Tyskland) – Liverpool (England)
Sparta Praha (Tjeckien) – Krasnodar (Ryssland)
Galatasaray (Turkiet) – Lazio (Italien)
Sion (Schweiz) – Braga (Portugal)
Shakhtar Donetsk (Ukraina) – Schalke 04 (Tyskland)
Olympique Marseille (Frankrike) – Athletic Bilbao (Spanien)
Sevilla (Spanien) – Molde (Norge)
Sporting Lissabon (Portugal) – Bayer Leverkusen (Tyskland)
Villarreal (Spanien) – Napoli (Italien)
Saint-Étienne (Frankrike) – Basel (Schweiz)

Lagen som anges först var seedade i lottningen och börjar på bortaplan. Den första matchen spelas den 18 februari med retur den 25 februari (undantaget Fenerbahce som spelar sin hemmamatch den 16 februari och Braga som spelar sin hemmamatch den 24 februari).


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS