Javier Hernandez: Van Gaal gav mig bara en procents chans

Fotbollslivet leker igen för Javier Hernandez. Sedan flytten till Bayer Leverkusen har han skjutit 18 mål. Han har nyligen pratat om varför han lämnade Manchester United.

”Jag pratade med Van Gaal och han sa att jag bara hade en procents chans att spela på min position, så jag lämnade för Bayer.

Jag kände självförtroende redan från första dagen. Jag kände mig viktig, inte bara för mina mål men för att jag känner att jag kommer att starta varje match.

Hernandez har dock goda minnen av tiden i United och framför allt hyllar han Sir Alex Ferguson.

Jag hade extrem tur att vara den första [mexikanska] spelare att gå till en av de största klubbarna i världen. Jag hade en fantastisk tid där. Jag hade en otrolig start, full av möjligheter, även om de möjligheterna blev färre med tiden och saker blev sämre.

Jag är så tacksam till Ferguson. Jag tycker att han är den bästa som någonsin har varit, framför allt hans förmåga att hantera truppen. Varje spelare hade sin plats. En truppspelare spelade fortfarande 15 matcher per säsong. Han öppnade dörren till Europa för mig och jag vann två ligatitlar där.

Citat: Guardian


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS