Martial utsedd till Golden Boy

Manchester Uniteds anfallare Anthony Martial har utsetts till 2015 års Golden Boy, priset som går till den bästa unga spelaren i Europa.

Priset har delats ut sedan 2003 och vinnaren utses efter en omröstning bland journalister i 30 länder. Martial blir den tredje spelaren från Manchester United att vinna. Wayne Rooney vann 2004 och Anderson [sic!] vann 2008. Vidare vann Unitedfostrade Paul Pogba priset 2013. Med tre vinnare är United klart bäst – ingen annan klubb har fler än en vinnare.

I år var 40 spelare nominerade till priset. Förutom Martial noterar vi även Adnan Januzaj och Luke Shaw från United.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS