Media: Van Gaal får sparken vid förlust mot Stoke eller Chelsea

Louis van Gaal sjunger på den sista versen. Åtminstone är det vad de engelska tidningarna nu rapporterar. Konsensus är att Van Gaal får gå om Manchester United förlorar mot Stoke på annandagen eller mot Chelsea två dagar senare.

Enligt Guardian kan Van Gaal få foten redan på måndagen. Har beskedet inte kommit senast måndag kväll ska han dock kunna räkna med att sitta kvar åtminstone över matchen mot Stoke.

Independent, Mirror och Telegraph tror också att holländaren sparkas om United inte avslutar året med två förlustfria matcher. Tidningarna är överens om att Van Gaal har förlorat omklädningsrummet. ”Ledande figurer i omklädningsrummet har tröttnat på holländarens tillvägagångssätt, både vad gäller taktik och en upplevd besatthet på kritisk analys efter matcherna,” skriver Independents Mark Ogden.

Ogden menar att Carlo Ancelotti har varit högst upp på Uniteds önskelista men han är inte längre tillgänglig, då det på söndagen meddelades att han kommer att ta över Bayern München nästa säsong. Dock är Pep Guardiola ledig i sommar och Jose Mourinho är utan jobb redan nu, vilket skulle ge United två stora alternativ att långsiktigt ersätta Van Gaal. Vidare finns Ryan Giggs som ett alternativ, åtminstone för återstoden av säsongen.

Phil Jones förnekar dock, enligt BBC, att Van Gaal ska ha tappat spelarnas förtroende. ”Managern gör allt han kan och gör ett utmärkt jobb. Det är inte ens ifrågasatt i omklädningsrummet. Grabbarna är absolut totalt fokuserade på att prestera bra för managern, fansen och oss själva vecka in, vecka ut. Spelarna gömmer sig inte bakom någon. Vi vet mycket väl att vi måste ta ansvar.

Jag ser några alternativ:

  1. Jones ljuger.
  2. Jones tror på det han säger men är omedveten om vad hans lagkamrater tycker.
  3. Jones talar sanning.

Rankat enligt vad jag anser vara mest sannolikt. Jones passar också på att ge en känga till David Moyes: ”Jag skulle inte säga att det här är den lägsta stunden. Jag tycker att det blev rätt dystert under David Moyes.

David Moyes är för övrigt också utan jobb just nu. Just saying…

Nä men det ser onekligen ut som att Van Gaal kommer att få sparken inom kort. Det har gått väldigt fort, får man säga. För bara par veckor sedan rapporterades det, till exempel i Guardian, att Uniteds ledning ansåg att Van Gaal var ett geni och att om något skulle ske med hans kontrakt var det att det skulle förlängas.

Spontant skulle jag nu gissa på Mourinho. Något jag inte alls skulle uppskatta. United behöver glädje och energi, inte någon som parkerar bussen och hoppas att motståndaren ska göra ett misstag.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS