Spelarbetyg: United-Norwich

Två dygns vånda har, inte lagt sig, men mildrats. Louis Van Gaal och spelarna stod för ytterligare en makabert usel tillställning i lördags när United förlorade med 2-1 hemma mot bottenlaget Norwich. Om tränarstaben och spelartruppen varit kritiserade tidigare är det inget mot nu. Spelarna får sin beskärda del av riset i spelarbetygen, återstår att se i vilken form Van Gaal får sin.

Betygskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea 6
Svårt att lasta De Gea för förlusten, men visst borde han stått för ett vassare ingripande vid det första målet? Bollen hade gått mitt i bröstet på honom ifall han hade stått kvar, vilket han brukar göra. I övrigt skapade inte Norwich allt för mycket och det andra målet kunde han inte göra något åt.
Ashley Young 5
Vet inte om Young bidrog med något extra som högerback. Tajmingen på glidtacklingen vid 0-1-målet var fantastiskt usel. Borde centrerat när Jones stötte bort sig vid andra målet. Kom inte till någon större nytta i offensiven heller.
Chris Smalling 5,5
Stod för en av sina svagare insatser denna höst. De övriga spelarnas defensiva insatser underlättade inte direkt för Smalling heller.
Phil Jones 4,5
Phil Jones iver i kombination med hans matchoträning var ingen lyckad ekvation alls. Stötte bort sig vilt vid båda målen. Vid första målet tvekade han en halv sekund innan han gav sig in i duellen med Redmond vilket skapade en gigantisk yta bakom honom. Det andra målet var han alldeles för sen in i duellen från början och lämnade återigen ett hav av fri gräsyta bakom sig.
Daley Blind 5
Har ungefär samma känsla här som med Young. Bidrog han med något extra? Är för långsam som ytterback, vilket tydliggörs när han överlappar yttermittfältaren fint men där han i slutändan ändå blir ikappsprungen av motståndare.
Marouane Fellaini 4,5
Utbytt ’60. Marouane Fellaini är Premier Leagues sämsta speluppläggare. Kan inte förstå hur Van Gaal kan placera honom som sittande mittfältare. Han är bra när han tar sig in i boxen därifrån, men det drabbar defensiven kopiöst när han sedan inte tar hemjobbet.
Michael Carrick 5
Blir blottad när han får stora ytor att täcka av i defensiven. Är precis som Blind för långsam och hinner inte riktigt med. Offensivt försökte han sätta Rooney och Martial i spel, men där kvaliteten på passen inte alltid höll ”normal” Carrick-klass.
Juan Mata 5,5
Det hände inte mycket från Matas sida. Är en gudabenådad fotbollsspelare när han vaknar på rätt sida, men det är allt för sällan han gör det numer. Nu lallade han mest omkring och försökte undvika att bli tacklad. Avlossade en välriktad men ack så svag frispark i andra halvlek.
Wayne Rooney 5,5
Såg lite lättare ut i steget efter frånvaron, det betydde dock inte att han var pigg eller vass med boll. Wayne Rooney har varit en gåta det senaste året, ingenting utav den gamle stjärnanfallaren finns kvar. Ingenting.
Memphis Depay 5,5
Försöker alltid men för tillfället hjälper inte det då det inte utmynnar i något. Precis som med alla andra United-spelare undrar man vart ”gamla” Memphis tagit vägen? Den Memphis som dribblade sin motståndare och sedan skickade in bollen i bortre burgaveln.
Anthony Martial 6
Visar de klart bästa tendenserna av samtliga United-spelare. Borde utnyttja sin snabbhet mer istället för att försöka dribbla, tror det skulle effektivisera hela offensiven. Även om han försvinner ur matcher i långa stunder är det hans spetsegenskaper som genererar i mål.
Ander Herrera 6
Inbytt ’60. Ander Herrera är en saknad man. Comebacken var efterlängtad även om den i denna match inte utbringade i någon succé. Herrera behövs med sitt driv och vilja att sätta tempo i spelet. Startar Herrera framöver kommer vi se ett annat United, var så säkra. Var lite ringrostig men bidrog som sagt med lite högre tempo centralt.

 


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS