Motståndarkollen: Cleverley hjälte för Everton

Annandagen var elak och skickade ner Manchester United till sjätte plats i ligan. Överlag var det en dag då hemmalagen vann och bortalagen förlorade. Leicester fortsätter toppa ligan, trots förlust.

Bournemouth – Crystal Palace 0-0: MÃ¥llöst och en poäng var mellan Bournemouth och Crystal Palace. BÃ¥da lagen hade nog förväntat sig tre poäng till julölen.

Liverpool – Leicester 1-0: Säsongens andra torsk för Leicester som ocksÃ¥ tvingades se Vardy kliva av skadad. Liverpool är nu bara tvÃ¥ poäng efter United och tycks ha det lättare mot topplagen än mot bottenlagen.

Tottenham – Norwich 3-0: Harry Kane slog till tvÃ¥ gÃ¥nger, första gÃ¥ngen pÃ¥ straff, när Tottenham enkelt vann mot Norwich.

Manchester city – Sunderland 4-1: Toppen mot botten pÃ¥ pappret och toppen mot botten ocksÃ¥ pÃ¥ planen. Efter en halv halvlek hade city 3-0 mot Sunderland och det blev förstÃ¥s en solklar seger till slut.

Chelsea – Watford 2-2: Det svängde pÃ¥ Stamford Bridge där Guus Hiddink för andra gÃ¥ngen gjorde sin första match som manager för Chelsea. Efter en halvtimme slog Diego Costa till och Chelsea sÃ¥g ut att ha lagt Jose Mourinho bakom sig. Men sÃ¥ enkel är inte fotbollen. Formstarka Watford fick straff när Matic fick för sig att han spelade handboll. Deeney satte straffen i mÃ¥l.

I början på andra halvlek slog Ighalo till för Watford, mål för femte matchen i rad. Ledningen blev emellertid kortvarig då Costa slog till igen. Med tio minuter kvar att spela fick Chelsea straff efter en urbota korkad tackling av Behrami. Men Oscar gjorde en John Terry på straffen.

I slutet blev Costa varnad, vilket betyder att han inte får spela mot United på måndag.

Swansea – West Brom 1-0: Swansea vann för första gÃ¥ngen sedan i oktober och för andra gÃ¥ngen sedan segern mot United i augusti. Det blev 1-0 mot West Brom efter mycket taffligt mÃ¥lvaktsspel av Myhill.

Aston Villa – West Ham 1-1: Aston Villa tog poäng för tredje gÃ¥ngen pÃ¥ fyra via 1-1 mot West Ham, men de där enpoängarna är inte mycket värda för Villa som har lÃ¥ngt upp till strecket. För West Ham var det femte raka oavgjorda och Ã¥ttonde raka utan seger.

Newcastle – Everton 0-1: Den förre Manchester United-spelaren Tom Cleverley blev stor hjälte dÃ¥ han i slutsekunden skickade in matchens enda mÃ¥l när Everton vann i Newcastle. Det var en match som sÃ¥g ut att bli mÃ¥llös trots att bÃ¥da lagen, framför allt Everton, hade gott om chanser. PÃ¥ tilläggstid fick Everton dock en hörna och en förlupen boll föll till Cleverley i utkanten av straffomrÃ¥det. Cleverley slog till med en nick och bollen seglade över alla spelare in i mÃ¥l. Everton tar sig därmed upp pÃ¥ övre halvan.

Southampton – Arsenal 4-0: Efter Leicesters chockförlust hade Arsenal chansen att ta över serieledningen. För det krävdes bara en seger borta mot formsvaga Southampton. DÃ¥ kom Arsenal pÃ¥ att Arsenal är Arsenal. Martina slog till med en bananskruv efter 19 minuter. Shane Long rullade in 2-0 i början pÃ¥ andra, fint framspelad av Mane. MÃ¥hända skulle Long ha blivit avblÃ¥st för fult spel precis innan. Fonte punkterade matchen dÃ¥ han hoppade högst pÃ¥ en hörna och pÃ¥ tilläggstid hittade Long en lucka mellan Cechs ben.