Motståndarkollen: Cleverley hjälte för Everton

Annandagen var elak och skickade ner Manchester United till sjätte plats i ligan. Överlag var det en dag då hemmalagen vann och bortalagen förlorade. Leicester fortsätter toppa ligan, trots förlust.

Bournemouth – Crystal Palace 0-0: Mållöst och en poäng var mellan Bournemouth och Crystal Palace. Båda lagen hade nog förväntat sig tre poäng till julölen.

Liverpool – Leicester 1-0: Säsongens andra torsk för Leicester som också tvingades se Vardy kliva av skadad. Liverpool är nu bara två poäng efter United och tycks ha det lättare mot topplagen än mot bottenlagen.

Tottenham – Norwich 3-0: Harry Kane slog till två gånger, första gången på straff, när Tottenham enkelt vann mot Norwich.

Manchester city – Sunderland 4-1: Toppen mot botten på pappret och toppen mot botten också på planen. Efter en halv halvlek hade city 3-0 mot Sunderland och det blev förstås en solklar seger till slut.

Chelsea – Watford 2-2: Det svängde på Stamford Bridge där Guus Hiddink för andra gången gjorde sin första match som manager för Chelsea. Efter en halvtimme slog Diego Costa till och Chelsea såg ut att ha lagt Jose Mourinho bakom sig. Men så enkel är inte fotbollen. Formstarka Watford fick straff när Matic fick för sig att han spelade handboll. Deeney satte straffen i mål.

Embed from Getty Images

I början på andra halvlek slog Ighalo till för Watford, mål för femte matchen i rad. Ledningen blev emellertid kortvarig då Costa slog till igen. Med tio minuter kvar att spela fick Chelsea straff efter en urbota korkad tackling av Behrami. Men Oscar gjorde en John Terry på straffen.

I slutet blev Costa varnad, vilket betyder att han inte får spela mot United på måndag.

Swansea – West Brom 1-0: Swansea vann för första gången sedan i oktober och för andra gången sedan segern mot United i augusti. Det blev 1-0 mot West Brom efter mycket taffligt målvaktsspel av Myhill.

Aston Villa – West Ham 1-1: Aston Villa tog poäng för tredje gången på fyra via 1-1 mot West Ham, men de där enpoängarna är inte mycket värda för Villa som har långt upp till strecket. För West Ham var det femte raka oavgjorda och åttonde raka utan seger.

Newcastle – Everton 0-1: Den förre Manchester United-spelaren Tom Cleverley blev stor hjälte då han i slutsekunden skickade in matchens enda mål när Everton vann i Newcastle. Det var en match som såg ut att bli mållös trots att båda lagen, framför allt Everton, hade gott om chanser. På tilläggstid fick Everton dock en hörna och en förlupen boll föll till Cleverley i utkanten av straffområdet. Cleverley slog till med en nick och bollen seglade över alla spelare in i mål. Everton tar sig därmed upp på övre halvan.

Embed from Getty Images

Southampton – Arsenal 4-0: Efter Leicesters chockförlust hade Arsenal chansen att ta över serieledningen. För det krävdes bara en seger borta mot formsvaga Southampton. Då kom Arsenal på att Arsenal är Arsenal. Martina slog till med en bananskruv efter 19 minuter. Shane Long rullade in 2-0 i början på andra, fint framspelad av Mane. Måhända skulle Long ha blivit avblåst för fult spel precis innan. Fonte punkterade matchen då han hoppade högst på en hörna och på tilläggstid hittade Long en lucka mellan Cechs ben.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS