United – Chelsea 0-0

Manchester United spelade i går 0-0 mot stadsdelen chelsea i en innehållsrik match. United skulle rätteligen ha vunnit matchen efter att ha träffat både ribba och stolpe. Dessutom tog Willian med handen innanför straffområdet, men Atkinson eller de assisterande domarna noterade inte detta. Det oavgjorda resultatet innebär att United har fem poäng upp till fjärdeplacerade Tottenham Hotspur.

United startade med en väntad startelva, men Darmian kunde spela och petade därmed Jones. Detta innebar att Blind spelade mittback tillsammans med Smalling. För bortalaget kunde Hazard starta, vilket innebar att Remy återfanns på bänken. Då Fábregas inte följde med laget till Manchester startade istället Mikel, i ett försök att stärka defensiven.

Matchen hann knappt starta förrän Rooney, med vänsterfoten, spelade fram Mata strax till höger utanför straffområdet. Spanjoren överraskade genom att skjuta direkt och det hårda skottet tog i ribban bakom en Courtois. Strax därpå avvärjde Young (totalt tre fina brytningar av engelsmannen under matchen) ett fint pass från Hazard, ämnat åt Pedro. På den efterföljande hörnan nickade Terry mot mål, men de Gea avstyrde vackert med en enhandsräddning. United visade stor hunger, spelade något mer direkt än tidigare under säsongen och vågade ta fler avslut. Schneiderlin sköt strax utanför Courtois vänstra stolpe. Martial kunde strax därefter ha gjort mål, men hans fina avslut i målvaktens nedre, högra hörn tog i innerstolpen och ut.

Embed from Getty Images

Efter den första kvarten fortsatte anfallen att avlösa varandra. United ville ha straff när Martial föll i en duell med Zouma, men rätteligen avfärdade Atkinson protesterna. Schneiderlin varnades i en duell med Willian, något hårt då båda gick in i duellen lika mycket. I den 28 minuten sköt Rooney ett tungt skott, vilket målvakten räddade strax under ribban. För några sekunder glimtade den gamle Rooney till. Engelsmannen gjorde för övrigt en bättre insats än på länge med bra pass, initiativ och skott på mål. Under halvlekens sista kvart bedarrade intensiteten och domaren delade istället ut många frisparkar och något gult kort. Otroligt nog undvek Pedro ett gult kort efter att ha fällt Rooney i halvlekens sista sekvens. Bedömningen kändes inte alls i linje med vad Atkinson delat ut kort för tidigare under halvleken.

Efter tre minuter i andra halvlek kunde bortalaget ha tagit ledningen, då Smalling blev bortfintad av Pedro. De Gea räddade vid sin högra stolpe och kunde även, med vänsterhanden, styra bort Azpilicuetas retur. Efter 56 minuter gör Courtois en strålande räddning när Martial, från vänsterkanten, spelar in bollen mot Herrera. Spanjoren skjuter med en studs, men den belgiske målvakten kan avvärja genom att snabbt förflytta sig i sidled.

Embed from Getty Images

Med cirka en halvtimme kvar av matchen kommer Matic, efter en hörna för hemmalaget, fri mot de Gea (pass från Pedro). Matic var ensam från halva banan, men avslutet var sensationellt uselt och gick över Uniteds mål. Strax därpå ville United ha straff när Mata föll i en duell mot Azpilicueta, men domaren friade. Willian tog något senare med handen i straffområdet, men även denna gång hade bortalaget stor tur med domarens beslut. Efter dessa händelser föll intensiteten återigen i matchen och United hemföll åt sitt tidigare spel under säsongen, det vill säga stort bollinnehav utan egentliga chanser. Samtidigt verkade bortalaget mycket nöjda med 0-0. Hemmalaget bytte in Depay, Borthwick-Jackson och Jones istället för Mata, Darmian och Blind, men det förändrade inte matchbilden nämnvärt. Borthwick-Jackson gjorde ett fint inhopp och såg komfortabel ut på sin vänsterbacksposition. Det var även den unge engelsmannen som i den 86 minuten låg bakom ett fint inlägg till Rooney, men anfallaren kunde inte kontrollera bollen och avslutet gick över bortalagets mål. Möjligen var passet något för hårt, men känslan var att Rooney i vart fall visade fin intention och en något stigande formkurva.

Embed from Getty Images

Sammanfattningsvis gör United en godkänd insats och skulle utan tvekan ha vunnit matchen. Återigen straffas laget för bristande skärpa i avsluten och avsaknad av tur i fråga om domarens beslut. Förvisso hade bortalaget ett par vassa chanser, men nog var hemmalaget förtjänta av ett par måls vinst. I United står de Gea, Schneiderlin, Herrera, Martial och Rooney för fina insatser. Egentligen gjorde hela laget en godkänd insats, men skillnaden i denna match var att alla spelare kämpade och löpte om och för alla bollar. Med denna inställning hade laget tvivelsutan tagit fler poäng under säsongen. Samtidigt är det värt att påpeka att bortalaget kanske var i sin sämsta skepnad på mycket länge, de är utan tvekan de sämsta mästarna på 20 års tid.

Resultat

Manchester United 0
Chelsea 0

Matchinformation

Turnering: Premier League, omgång 19
Tid: Måndagen den 28 december 2015, 18.30
Plats: Old Trafford, Manchester
Publik: 75 275
Domare: Martin Atkinson
• assisterande: Mullarkey, Child
• fjärde: Dean

Matchhändelser

27 John Obi Mikel
30 Morgan Schneiderlin
39 Chris Smalling
72 Eden Hazard
81 Bastian Schweinsteiger
90+1 Wayne Rooney

Manchester United

De Gea
Young, Smalling, Blind, Darmian
Schneiderlin, Schweinsteiger
Mata, Herrera, Martial
Rooney
Borthwick-Jackson för Darmian (70)
Memphis för Mata (77)
Jones för Blind (81)
Avbytare: Romero, Carrick, Fellaini, Pereira

Chelsea

Courtois
Ivanovic, Zouma, Terry, Azpilicueta
Mikel, Matic
Willian, Oscar, Pedro
Hazard
Ramires för Willian (70)
Loftus-Cheek för Oscar (90+2)
Avbytare: Begovic, Rahman, Djilobodji, Traore, Kenedy

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS