Spelarbetyg: Manchester United – Swansea City

Embed from Getty Images

Den långa dystra segerlösa sviten bröts igår när Manchester United vann med 2-1 mot Swansea efter mål av Rooney och Martial. Prestationen var inte magnifik men den var åtminstone bättre än det mesta som presterades i december och i läget laget var kan man nog inte kräva mycket mer än så.

Notabelt är att prestationen på många sätt var en spegelbild av hur det såg ut i början på säsongen. Då var det ett ramstarkt försvarsspel som låg bakom poängen. Nu var det istället offensiven som räddade poängen då försvarsspelet stundom uppträdde mycket nervöst. Swanseas offensiv är usel bra men skapade ändå ett gäng kvalificerade chanser.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea 7
Chanslös på målet men stod som vanligt för en del fina räddningar, däribland en matchvinnande sådan när Williams är nära att kvittera i slutskedet.
Phil Jones 5
Utbytt 46. Swansea vågade sig knappt upp på offensiv planhalva i första halvlek. När de väl fick en chans, då Routledge sköt, var det på Jones yta sedan Jones förvirrat stått för en misslyckad rensning i central position. Tvingas gå ut efter 45 minuter och hans glaskropp är återigen en negativ faktor för United.
Chris Smalling 6
Varnad. Inte alls lika självklar som tidigare under säsongen och han tycks inte vara bekväm när United spelar med tre backar. Borde haft koll på Ayew innan denne nickade i ribban men i övrigt uppstår inga chanser på Smallings ytor.
Daley Blind 5
Varnad. Blind är formsvag. Positionen till vänster i en trebackslinje borde passa honom utmärkt men han hamnar ständigt på efterkälken. På baklängesmålet går han först bort sig och sedan tar han en ickeposition då Barrow leker med Darmian. Blind blev också uppsnurrad av Barrow. Svag femma.
Morgan Schneiderlin 7
Vinner bollar, sparkar på motståndare och ger som regel bollen till mer kreativa spelare. Det är obegripligt att han inte är självskriven i startelvan.
Ashley Young 8
Utbytt 78, 1 assist. Det är få spelare i United som tycks gilla trebackslinjen men den passar Ashley Young. I en mer offensiv position är hans kreativitet otillräcklig och som ytterback är hans defensiv för svag. I första halvlek kommer han ständigt fram på kanten och matar en hel del fina inlägg. Får till slut utdelning i början på andra med ett utmärkt inlägg till Martial. Blir sedan marginaliserad då United går över till en fyrbackslinje och till slut utbytt med skadekänning.
Bastian Schweinsteiger 6
Schweinsteiger bidrar med lugn och ledarskap. 1-0-målet kommer efter en utmärkt brytning av tysken och han har även en andraassist på det andra målet. Ibland går det för långsamt men hans rutin och erfarenhet behövs i det här laget, dock inte i 90 minuter varje match.
Ander Herrera 6
Utbytt 90+1. I praktiken spelar United med fyra centrala mittfältare varvid det blir väldigt trångt. Den som drabbas mest av det är nog Herrera som hamnar i skymundan. Han har ändå näst mest boll i laget (efter Mata) och som regel slår han inte bort bollen. Men hans bästa bidrag är i slutändan en snabbt slagen frispark, över 90 minuter är det inte tillräckligt.
Anthony Martial 8
1 mål, 1 assist. Ovan position med alldeles för mycket defensivt ansvar i första halvlek. I andra halvlek spelar han längre fram och då händer det genast grejer. Dyker upp med en fantastisk nick för 1-0 och bidraget för 2-1 är ännu bättre.
Juan Mata 7
Mata springer och sliter på ett sätt som han nästan aldrig har gjort förr. Kommer till många avslut och är i allmänhet mycket involverad i spelet. Det går dock för långsamt, symboliserat av läget på Herreras frispark. Mata är fri, med ryggen mot mål, när han får bollen men hans vändning är för långsam och backen hinner tillbaka för att täcka.
Wayne Rooney 7,5
1 mål. Säsongens bästa insats, inte bara för målet. Men målet blir såklart det stora den här matchen. Det är fullständigt obegripligt att Rooney i det läget, där det oerhört formsvaga laget är extra sargat efter ett onödigt baklängesmål och han själv är i säsongens djupaste formsvacka, gör mål med en klackspark. Det är ett mål som kan vända en säsong, både individuellt och kollektivt. Låt oss hoppas för Rooney har sju avslut utöver målet och med bättre självförtroende hade han gjort ett eller två mål till.
Matteo Darmian 5
Inbytt 46. Uppsnurrad av Barrow före målet och hade inte Rangel slängt sig hade Darmian förmodligen sprungit ner honom. Överlag återigen en svag insats och om han i augusti kändes som en succévärvning är känslorna andra nu. Måste rycka upp sig.
Paddy McNair n/a
Inbytt 78. Det bestående minnet är att McNair förlorar duellen mot Williams. Räddas av De Gea den gången.
Michael Carrick n/a
Inbytt 90+1. Gjorde sin 400:e match för Manchester United med ett inhopp då Louis van Gaal ville slösa tid.

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS