Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U21: United – Spurs 3-1

U21 besegrade Tottenham under måndagskvällen genom att vinna med 3-1. Andreas Pereira gjorde två mål medan James Weir återigen gjorde ett för United.

United med några spelare i startelvan som är tillbaka från sina låneäventyr startade på ett fantastiskt sätt. Man fick också utdelning när James Weir satte 1-0 efter 13 minuter i ett flygande anfall. Ju längre halvleken led desto mer tappade United sitt spel och Tottenham hade chanser att kvittera men inte den rätta skärpan i avslutningslägena.

Andra halvleken blev lite stökigare med småfult spel och många avbrott. United kunde till slut utöka sin ledning till 2-0 när Andreas Pereira skruvade in en hörna direkt i mål efter 65 minuters spel. Då hade Pereira varit nära på att göra ett likadant mål bara några minuter tidigare.

William Keane fick ett gyllene läge att avgöra matchen men helt ren med målvakten blev han stressad och sköt utanför. Istället kunde Spurs reducera med kvarten kvar efter att Pritchard nickat in ett inlägg från Andros Townsend. Tottenham pressade på bra på slutet och Varela hade det jobbigt med Townsend men på stopptid bröt Fosu-Mensah och spelade en rak boll till Andreas Pereira som var fri från halva planen, han drog målvakten och satte bollen i det öppna målet vilket var hans andra mål i matchen.

United inledde matchen lysande men det fina spelet avtog efterhand. Stundtals spelade man dock fint men fick inte till det hela matchen. Man vinner ändå klart rättvist och var det starkare laget. Ben Pearson var tillbaka och ägde mittfältet förutom sista tio, han gjorde även en väldigt bra defensiv insats. Andreas Pereira är återigen tungan på vågen med sitt poängspel och James Weir var väldigt pigg som ytterback i den första halvleken. Keane bra i första halvlek, svag i andra.

Backlinjen hade det relativt lugnt förutom sista 10-15 där den ställdes på prov rejält. Mittbackarna Williams och Fosu-Mensah skötte sig bra men Varela hade det tufft mot Townsend på slutet där han kom förbi alldeles för många gånger.

Manchester United – Tottenham 3-1 (1-0)

Uniteds mål: Weir (13), A.Pereira (65, 90)
United: J.Pereira – Weir; Fosu-Mensah; Williams; Varela – Pearson; Redmond – Willock (Riley 57); A.Pereira; Harrop (Rashford 75) – Keane (Fletcher 85)