Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U19 slutade 7:a i Tyskland

Två raka segrar under dagen räckte endast till en sjunde plats för Uniteds U19-lag i inomhusturneringen i Tyskland. Stor segerregissör var Callum Gribbin som gjorde tre av fyra mål under dagen.

Uniteds trupp:

Oliver Byrne, George Dorrington; Thomas Sang, Tyrell Warren; Indy Boonen, Callum Gribbin, Jake Kenyon, Faustin Makela, Callum Whelan; Kayne Diedrick-Roberts, Josh Doughty, Angel Gomes

United inledde dagen med spel mot Stuttgart och där kom också första vinsten från Uniteds sida. Stuttgart tog visserligen ledningen med 1-0 men Callum Gribbin både kvitterade och gav United ledningen med två snabba mål innan Kayne Diedrick-Roberts punkterade matchen med ett sent mål.

Segern till trots innebar det att United fick spela om plats 7 och 8, det vill säga om att bli sist eller näst sist. United ställdes mot kinesiska Guangzhou Evergrande där Gribbin gjorde matchens enda mål och såg till att United avslutade snyggt i turneringen med två raka vinster. Det var Gribbins femte mål i turneringen.

Överlag så gjorde United en svag turnering. Men det var inte oväntat då man kom med en ung och tunn trupp. Endast två försvarare i truppen och förstås flera nyckelspelare som missade på grund av skador och spel med U21. United hade till exempel de tre yngsta spelarna i hela turneringen i Angel Gomes, Thomas Sang och Faustin Makela. Samtidigt är ovanan vid spelet förstås en orsak, man har startat trögt tidigare år också men då lyckats ta sig ända fram ändå men detta år räckte man inte till. Gribbin förmodligen Uniteds bästa spelare trots att han kanske orsakade ett eller två baklängesmål med sina bolltapp, men sådant får man räkna med i en inomhusturnering där 95% av alla mål görs på omställningar. Angel Gomes trivdes också bra på de små ytorna med sin teknik.

I semifinalerna hittar vi de tre tyska lagen Stuttgart, Wolfsburg och Hoffenheim samt Rapid Wien.