Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag!

FA-cupens tredje omgång är här då Manchester United välkomnar Sheffield United till Old Trafford. En stabil seger är beställd och det enda som är acceptabelt. Förhoppningsvis kan en eller annan yngre lirare få chansen och också bidra med en bra insats.

Cupen har redan börjat med ett par skrällar då Liverpools reserver igår mycket överraskande klarade oavgjort borta mot Exeter och idag klarade Aston Villa mycket överraskande 1-1 borta mot Wycombe. Som så ofta har storlagen fördel av domaren och Villa blev rånade på en klar straff medan straffen som Wycombe kvitterade på var högst tveksam. Höjdpunkten hittills är Lee Holmes mål.

Manchester Uniteds spelare är nu gladare igen. Detta då de nu får spela kvadraten på träning. Andy Mitten berättar mer på ESPN FC.

Senast United mötte Sheffield United i FA-cupen avgjorde Eric Cantona med en briljant lobb…

Senast lagen möttes var i Premier League våren 2007. Det blev ett beställningsjobb och United tog tre mycket viktiga poäng efter mål av Carrick och Rooney.

Trots att de båda klubbarna har funnits sedan 1800-talet har de bara mötts fyra gånger i FA-cupen och detta blir första gången de möts i cupen på Old Trafford. De allra första mötet i cupen var så sent som 1990. Då i kvartsfinal och Brian McClair sköt det enda målet på vägen till Alex Fergusons första titel i United.

https://twitter.com/ManUtd/status/685759684461113344/photo/1

Sedan möttes lagen tre år i rad 1993 till 1995. Det första året vann Sheffield United men 1994 och 1995 blev det seger för United. Passande nog möttes lagen den 9 januari både 1994 och 1995. Såna detaljer gillar jag. En annan detalj jag gillar är att United har gått till final i cupen varenda gång man har vunnit mot Sheffield United.

Det allra största mötet mellan United och Sheffield var dock våren 1993. Det var den 10 april 1993, United var en poäng bakom Aston Villa i tabellen. När Sheffield tog ledningen funderade Uniteds supportrar på om man aldrig skulle få se United vinna ligan.

I den 85:e matchminuten skulle dock den förlösande kvitteringen komma då Steve Bruce slog till med en mäktig nick. Det roliga var inte slut där: I den sjätte eller sjunde tilläggsminuten hittade United också ett segermål, återigen genom Bruce. Aston Villa spelade 0-0 mot Coventry. United tog över serieledningen och resten är historia.

Sheffield Wednesday… Sheffield United… Whatever.