Spelarbetyg: United-Sheffield U

Det satt hårt inne, men slutligen besegrade vi Sheffield United på Old Trafford och avancerade i FA-cupen. En stensätter straffspark i 93:e minuten räddade Manchester United denna dag. En match som såg ut på det sätt vi vant oss vid under det senaste halvåret, där en straff är vad som skiljer oss och ett lag i League One åt. I spelarbetygen har offensiven svårt att nå upp till en godkänd nivå, eller vad säger ni?

Betygskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea
6

Hade egentligen inte mycket att göra. Kom snett efter en djupledsboll i första halvlek där en skickligare anfallare kanske utnyttjat det bättre än att skicka bollen 20 meter upp på läktaren.

Matteo Darmian
6

Hans tunga period sedan han fick månadens spelare i inledningen av säsongen har fortsatt. Idag fanns positiva indikationer att plocka med sig från italienarens sida. Hade några farliga inspel, varav det till Rooney i första halvlek borde förvaltats bättre av kaptenen. Finns såklart mycket kvar att förbättra om han vill återta sin ordinarie tröja permanent.

Chris Smalling
6

Utsattes inte för några större prov defensivt. Offensivt drev han upp några anfall, men när han väl tar sig fram får han beslutsångest och vänder hem igen; både med sig själv och bollen. Direktiv från Van Gaal?

Daley Blind
6

Defensivt fann som sagt inte mycket att göra. Offensivt varvar holländaren superba framspelningar med svaga långbollar. Får upp tre sekvenser i huvudet där Blind var inblandad. Första är den ljuva djupledsbollen till Bastian i första halvlek, där tysken borde nickat på mål! Andra är hans avslut utanför straffområdet efter en fast situation, där bollen gick en bra bit över ribban. Den tredje är i slutet av matchen när han ångrar sig vid en långboll och istället vänder hem, för att ta sig åt baksidan.

Cameron Borthwick-Jackson
6,5

Med Camerons mått mätt gjorde han en bra match till vänster i fyrbackslinjen. Följde med i anfallen och nyttjade sin vänsterfot fint. Har svårt att se honom som ordinare vänsterback i framtiden, men jag hoppas han överbevisar mig.

Marouane Fellaini
5

Utbytt ’78. Ã…terigen en svag insats. Lufsar omkring och fÃ¥r ingen vidare ordning pÃ¥ sitt spel. När Van Gaal envisas med att spela honom som defensiv mittfältare sÃ¥ blir spelet därefter. MÃ¥ste han en offensivare utgÃ¥ngsposition om han ska spela, annars gör han ingen nytta i ett bolltrillande Manchester United.

Bastian Schweinsteiger
5,5

Visar vilja och passion. Vid Rooneys mål visade han återigen upp äkta glädje (spana in honom längst ner i vänster till bild vid straffen). Annars utgör han och belgaren världens långsammaste innermittfält. Det går sakta även i ett möte mot Sheffield United. Återstår att se hur allvarlig knäskadan på slutet var. Hade föredragit att han klivit av.

Juan Mata
5

Utbytt ’60. Intetsägande match av Mata. Var osynlig, eller var det bara jag som tappade fokus under possessionspelet i första halvlek? Med Juan Matas status som fotbollsspelare bör han höja sig. Han ska vara nyckeln och spelaren att bygga vÃ¥r offensiv kring.

Ander Herrera
6

Utbytt ’60. Sätter tempo i spelet i sedvanlig ordning. En av fÃ¥ som gör det. Söker väggspel och tar ständigt nya löpningar när han släpper boll. Tyvärr är han stundtals slarvig och vill för mycket, vilket leder till bolltapp och potentiella kontringar emot.

Anthony Martial
5,5

Visst borde han nästintill haft lekstuga med sin ytterback med tanke på formen han visat de senaste matcherna? Istället sänker han sin fart och försöker dribbla sin motståndare stillastående, vilket han i och för sig bör klara men inte idag. Spring ifrån motståndarna bara; enklast så.

Wayne Rooney
5,5

Kommer till chanser matchen igenom, men är för trubbig när de väl dyker upp. TvÃ¥ lägen i första halvlek där ”gamle Rooney” hade gjort tvÃ¥ mÃ¥l. Tänker pÃ¥ inspelet frÃ¥n Darmian och avslutet strax utanför straffomrÃ¥det som sköts ofantligt högt över. Blev slutligen matchhjälte genom straffen.

Jesse Lingard
6

Inbytt ’60. Bidrog med extra energi pÃ¥ kanten även om det inte utmynnade i nÃ¥got större. Viktigt att fÃ¥ tillbaks Lingard i spel, med tanke pÃ¥ farten han bidrar med.

Memphis Depay
6,5

Inbytt ’60. Äntligen var det lite fart pÃ¥ vÃ¥r käre ytter. Viljan och bollsinnet var tillbaks. De första tio minuterna pÃ¥ plan skapade han mer än vad hela United lyckats med under matchen sÃ¥ lÃ¥ngt. Var även han som ”fixade” straffen.

Andreas Pereira
N/A

Inbytt ’78. Varför fÃ¥r han inte chansen frÃ¥n start i en FA-cupmatch mot Sheffield United? Istället fick han nÃ¥gra minuter där han inte hann visa upp sig till fullo. LÃ¥na ut stackaren om han inte är tilltänkt mer speltid.