Manchester United – Sheffield United 1-0

Embed from Getty Images

I en bedrövlig match lyckades Manchester United i går slå ut Sheffield United i FA-Cupens tredje omgång. Matchens avgörande kom i den 93 minuten genom en straff av Rooney. Totalt lyckades lagen bara skjuta tre skott på mål under matchen och tillställningen var förlamande tråkig. Schweinsteiger ådrog sig en skada i knäet och får betecknas som osäker till tisdagens match mot Newcastle United.

Hemmalaget startade med Borthwick-Jackson till vänster i en fyrbackslinje och otroligt nog fick Fellaini starta bredvid Schweinsteiger på det centrala mittfältet. Därmed fick Herrera spela strax bakom Rooney. På bänken återfanns, bland andra, Pereira och den åter tillgänglige Lingard.

Embed from Getty Images

Sheffield United signalerade tidigt att de inte hade några överdrivna intentioner att anfalla och därmed var det givet att United skulle ha ett stort bollinnehav (71-29). Hemmalaget hade emellertid förtvivlat svårt att anslå något större tempo. Matchens första farliga intention stod Mata för i den åttonde minuten, men passet (från höger) nådde inte den anstormande Martial.

I den tjugonde minuten slog Darmian en fin djupledsboll, vilken Rooney fick kontroll över. Engelsmannen tog sig förbi den utrusande Long, men kunde inte komma till avslut eller ett bra pass. Herrera slog ett nytt djupledspass i den 34 minuten, men Long kunde ta bollen strax innan Rooney. På övertid försökte Blind sig på en repris på målet mot Liverpool tidigare i höst, men avslutet gick långt över målet. Hemmalaget kändes oinspirerat och det sista passet slogs ständigt bort, samtidigt som viljan till att ta en risk eller göra något oväntat inte fanns där.

Till den andra halvleken hade inte LvG gjort några byten och den händelsefattiga matchen fortsatte i samma stil. I den 60 minuten byttes Herrera och Mata ut till förmån för Lingard och Memphis. Den senare visade direkt fina intentioner och hade ett par avslut från sin vänsterkant. Det skall i sammanhanget nämnas att Borthwick-Jackson stod för en stabil insats från sin vänsterbacksposition och kombinerade fint med både Martial och Memphis.

Embed from Getty Images

Med ungefär en kvart kvar byttes så äntligen den tröge Fellaini ut till förmån för Pereira. Belgaren förblir en gåta och känns ständeligen fullkomligt osynkroniserad mot det övriga laget. Hans styrka som spelare kommer sällan till sin rätt på denna nivå. Det skall nämnas att båda lagen några minuter innan hemmalagets sista byte äntligen haft varsitt skott på mål. Pereira slog ett fint pass mot Lingard, men engelsmannens direktpass bröts direkt. När matchuret stod på 87 minuter var Martial, efter en frispark av Pereira, nära att göra mål. Avslutet tog emellertid i bröstet på en Sheffield United-försvarare. Domaren la, rätteligen, till sex minuter. I den 93 minuten ryckte den pigge Memphis in i straffområdet och blev fälld av Hammond. På reprisen såg det först ut som holländaren filmande, men Hammonds sula träffade honom tydligt på smalbenet. Rooney gjorde inget misstag från elva meter och pricksköt, lågt nere till vänster, in bollen i mål.

Sammantaget var det en insats, vilken kritiserades mycket hårt av (bland andra) den gamle legendaren Scholes. Tempofattigt och fullkomligt utan vilja. Hemmalaget har tur att de undviker ytterligare en match i och med Hammonds misstag på övertid. Tyvärr tycks den tråkiga tendensen under van Gaals era fortsätta. Matcherna mot stadsdelen chelsea och Swansea kändes som ett halvt steg i rätt riktning, men detta var en hopplös återgång till det negativa och tråkiga spel som United numera är förknippat med.

Resultat

Manchester United 1
Sheffield United 0

Matchinformation

Turnering: FA Challenge Cup, omgång 3
Tid: Lördagen den 9 januari 2016, 18.30
Plats: Old Trafford, Manchester
Publik:
Domare: Andre Marriner
• assisterande: Nunn, Burt
• fjärde: Adcock

Matchhändelser

90+3 Wayne Rooney (straff)
Assist: Memphis
1-0

Manchester United

De Gea
Darmian, Smalling, Blind, Borthwick-Jackson
Fellaini, Schweinsteiger
Mata, Herrera, Martial
Rooney
Memphis för Mata (60)
Lingard för Herrera (60)
Pereira för Fellaini (78)
Avbytare: Romero, Varela, McNair, Keane

Sheffield United

Long
Brayford, Edgar, Collins, McEveley
Coutts, Hammond, Basham, Woolford
Sammon, Sharp
Flynn för Sharp (64)
Reed för McEveley (78)
Done för Sammon (90+1)
Avbytare: Howard, Bazter, Campbell-Ryce, Adams

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS