Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Clattenburg dömer Liverpool

Premier League meddelar att det blir Mark Clattenburg som dömer Manchester Uniteds bortamatch mot Liverpool. Beck och West är assisterande och East är fjärdedomare.

Clattenburg har vi sett förr. Många gånger. Tre gånger bara den här säsongen: segern borta mot Southampton (3-2!?) och de mållösa hemmamatcherna mot Manchester city och West Ham. Totalt har Clattenburg gjort 36 Unitedmatcher (20-8-8).

Clattenburg har gjort 26 Liverpoolmatcher (14-6-6). Den här säsongen deras övertygande seger borta mot Chelsea (3-1) och deras mindre övertygande förlust mot Watford (3-0).

Det har bara blivit två matcher mellan United och Liverpool för Clattenburg tidigare. Båda på Old Trafford och båda under David Moyes ledning, United vann i ligacupen (1-0) och Liverpool i ligan (3-0). I den där ligamatchen fick Liverpool tre straffar och Clattenburg passade också på att slänga upp ett rött kort i ansiktet på Nemanja Vidic.