Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Ben Pearson klar för Preston

Embed from Getty Images

Den unga mittfältaren Ben Pearson lämnar Manchester United för Preston North End. Pearson har skrivit på för två och ett halvt år med Lancashireklubben. Övergångssumman är inte officiell men tros vara 300 000 pund.

Pearson har hunnit bli 21 år gammal och är en tidigare vinnare av Jimmy Murphy Young Player of the Year Award som bästa unga spelare i Manchester United. Den här säsongen har han mestadels spenderat i Barnsley på lån. Han kom tillbaka till United i januari och gjorde sitt sista framträdande i United då U21 vann mot Tottenham för en vecka sedan.

Han fick emellertid aldrig chansen i Uniteds a-lag, varken i tävlings- eller träningssammanhang.

Jag gillade verkligen min tid i Manchester United och jag kan bara säga bra saker om dem,” säger Pearson till Prestons hemsida. ”Som en ung grabb är det svårt att slå igenom där med spelarna de har och alla pengar de kan spendera på spelare, så det är tid att ta ett steg bakåt. Det är tid att hoppa ner en liga men med en vilja att komma tillbaka och jag tror att detta är den rätta tiden att göra det.

Pearson spenderade i stort sett hela 2015 i Barnsley på lån. Totalt blev det 45 matcher i League One (varav 44 från start) och ytterligare sex cupmatcher.

Nu blir det spel i Championship och han kommer att spela i nummer 4 för Preston. Han återförenas med Manchester Uniteds Sam Johnstone och förre Unitedspelaren Marnick Vermijl, som båda är i Preston på lån (Vermijl från Sheffield Wednesday). (Det har spekulerats i att Johnstones lån kommer att omvandlas till en permanent övergång.)

Vi önskar förstås Ben Pearson lycka till i den framtida karriären!