Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Klopp: Jag och Van Gaal är olika

Liverpools manager Jurgen Klopp har idag pratat på en presskonferens inför söndagens match mellan Liverpool och Manchester United.

  • Om Sir Alex Ferguson: ”Jag hade några riktigt bra stunder med Sir Alex. Det är en stor ära att prata med Sir Alex. För en manager är det nästan det bästa du kan göra, att sitta där och lyssna. […] Kanske är han den bästa någonsin, fotbollsversionen av John Lennon eller något liknande.” Som att John Lennon skulle vara i närheten av en Ian Brown eller en Morrissey eller ens David Bowie.
  • Om skadeläget: Liverpool har inga nya skador. Daniel Sturridge är inte aktuell för spel mot United.
  • Om United: ”Jag är inte så nära med nyheterna om Manchester United de senaste veckorna. Jag har sett dem den här veckan, givetvis, och jag hörde att Newcastlematchen var ganska annorlunda.
  • Om matchens betydelse: ”Givetvis är det viktigt för tabellen. […] Men det är Manchester United. Om vi ledde hela tabellen med 20 poäng skulle det vara viktigt. Det är så jag förstår derbyn. Jag älskar derbyn, för att vara ärlig.
  • Om Van Gaal: ”Louis van Gaal är en av de mest framgångsrika managerna i världen och han har vunnit många titlar, inte bara i Tyskland. Han har en speciell idé om fotboll och som en motståndare måste du respektera det och arbeta med den informationen. […] Jag och Louis van Gaal är olika, men det är normalt. Jag är olik de flesta i det här rummet. […] Det är olika idéer om fotboll men jag skulle inte säga att vi har den bättre idé, det är bara en annan. Det är alltid om bollinnehav och i några små saker är vi olika karaktärer.

Citat: Guardian, Liverpoolfc.com