Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Carrick ute, Jones och Schweinsteiger tveksamma

Louis van Gaal pratade på fredagen på en presskonferens inför söndagens match mot Liverpool.

  • Skadeläget: ”Jag tror att vi har samma skador som förut.” Carrick är skadad och kan inte spela. ”Vi har glömt att nämna det men han var skadad.” Rojo, Valencia och Shaw är fortfarande inte aktuella. Däremot finns det en liten chans till spel för Schweinsteiger: ”Kanske kommer Schweinsteiger tillbaka, men det är inte säkert. Det är väldigt tight att komma tillbaka. Han behöver mer tid, tror jag.” Jones har också chansen till comeback: ”Jones är möjlig.
  • Om Januzaj: ”Vi har inte tagit någon risk och vi har byggt upp honom på vårt sätt på träningarna. Nu kan han vara på bänken eller så ska han spela i andralaget.
  • En stormatch?Det är så fansen ser det. Jag känner också det, redan fyra gånger. För vi har spelat mot varandra fyra gånger. I USA och också i ligan. Man kan också se det på spelarnas ansikten. Förra året kom Gerrard in och blev utvisad inom 30 sekunder, det händer inte så ofta. Vi måste vara aggressiva men också kontrollerade. Det är svårt, passionen att spela såna matcher är stor.
  • Om Klopp:Aggressiv och pressande spelstil. Han måste också lära sig rytmen i Premier League. Han vet redan skillnaden mellan den tyska ligan och Premier League. Han är väldigt kapabel att vara manager i Premier League. Han har alltid visat bra fotboll och fansen älskar det.
  • Om uppladdningen:Jag tror att alla är redo att spela den här matchen.” Det är en ny avsparkstid att anpassa sig till.
  • Om Real och De Gea:Jag vet inte. För jag tror inte att de sakerna utspelar sig i David de Geas huvud. Det var i en period under transferfönstret. Nu ser jag en David de Gea som trivs i Manchester United och spelar bra fotboll.
  • Om matchen mot Newcastle:Jag tror att jag var mer besviken än fansen. Jag såg det på gatorna. Jag hade mycket stöd på gatorna, då sa jag till dem att vi förlorade två poäng. […] Vi måste vinna poäng. Vi tog in en poäng på Tottenham men det är inte tillräckligt. Med de chanserna vi hade borde vi ha vunnit. Vi var besvikna, även spelarna. Fansen har också sett en match där vi gjorde tre mål, det var länge sen.
  • Mer Newcastle:Jag måste analysera det som en manager. Det är inte alltid samma analys som fansen gör. Det vet man på förhand.
  • Blir Valdes kvar?Det är inte upp till mig att svara på det, du måste fråga Victor Valdes.

Tolkat via livestream. Skadeläget och informationen om Januzaj från Manutd.com. Mindre korrigeringar i efterhand.