Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Liverpool – United 0-1: Tung seger på Anfield

Embed from Getty Images
0-1 och Uniteds fjärde raka vinst mot Liverpool. Lagkapten Rooney jagade bort sitt Anfieldspöke och gjorde sitt första mål på ”kopppen”, på elva år. Jag tror han sov rätt bra i natt. 

Var det logiskt?
På sätt och vis var det det. Jag var inne på det redan innan matchen. Liverpools försvar med Mignolet i spetesen, är mediokert. Jag nämnde visserligen inte att De Gea är en fullkomligt lysande målvakt men det har väl inte undgått någon?

– Visst de hade ett par lägen men vi försvarade oss bra och nu hoppas jag att vinsten kan ge oss självförtroende, säger David De Gea.

Wayne Rooneys stigande form var jag också inne på. Även om han knappt spelas fram till ett enda läge och även om han inte längre kan skapa det på egen hand, så är hans målkänsla i högsta grad intakt och gårdagens stenhårda volleyträff är ännu en Rooneyklassiker.

Jag hävdade också att Klopp gav Liverpool en chans att vinna. Det tycker jag han gjorde. Liverpool var kvickare, löpte mer och skapade fler chanser.

En anledning till det stavas Marouane Fellaini. En mer vilsen central mittfältare blir nog svår att hitta i Unitedhistorian och då var ändå Anderson i klubben i åtta år. Han var bättre än mot Newcastle senast men han hinner helt enkelt inte med. Varken fysiskt eller psykiskt och hans förstatouch eller bristen på öppnande passningar ska vi inte tala. Ja vet att han är effektiv både på defensiva och – offensiva fast situationer men för mig är det enkelt inte tillräckligt. Jag kan faktiskt inte, överhuvudtaget förstå vad det är hos Herrera, som central mittfältare, som Van Gaal inte litar på.

Segern var krampaktig men trots allt monumental. En dubbelseger mot dem eviga rivalen, gör att United kan titulera sig bäst i nordvästra England och kanske, kanske kan det också, för spelarna innebära att det tror på sig själva igen.

Trots det, är detta inte en tid att lura sig själv. Fortsätter spelet som i går kan inte ens De Gea rädda United. Då blir det ingen ligaseger, inte ens en fjärdeplats. För trots att matchen mot Liverpool är av derbykaraktär är de ett lag som ligger nia och ärligt talat var de det bättre laget i går.

Och om United ska lyfta sig är det nog spelarna själva som får göra det. Louis Van Gaal var nöjd efter segern i går och vidhållde att United brukar dominera alla matcher de spelar men att Liverpool faktiskt var bättre i går. Kredd till det men samtidigt, är laget överhuvudtaget bättre sedan han tog över? Jag tror faktiskt inte det.

Liverpool är i och med förlusten, kvar i mitten av tabellen och behöver verkligen få tillbaka spelare som Coutinho och Sturridge.

Till sist. Wayne Rooney slår många rekord i det här skedet av sin karriär, gårdagens mål tog honom förbi Thierry Henry som den spelaren som gjort mest mål i en och samma klubb i Premier League. Men han var inte riktigt medveten om det.

– Ärligt talat visst jag inte om det, det är så klart härligt men det slår inte känslan av att ha gjort mål på Anfield, det var länge sedan, säger Wayne Rooney.

Resultat

Liverpool0
Manchester United1

Matchinformation

Turnering: Premier League, omgång 22
Tid: Söndagen den 17 januari 2016, 15.05
Plats: Anfield, Liverpool
Publik: 43 865
Domare: Mark Clattenburg
• assisterande: Beck, West
• fjärde: East

Matchhändelser

65Chris Smalling
75Marouane Fellaini
78Wayne Rooney
Assist: Fellaini
0-1

Manchester United

De Gea
Young, Smalling, Blind, Darmian
Schneiderlin, Fellaini
Lingard, Herrera, Martial
Rooney
Borthwick-Jackson för Young (42)
Mata för Lingard (66)
Memphis för Herrera (72)
Avbytare: Romero, Varela, McNair, Pereira

Liverpool

Mignolet
Clyne, Toure, Sakho, Moreno
Henderson, Lucas, Can
Milner, Firmino, Lallana
Ibe för Lallana (76)
Benteke för Toure (81)
Caulker för Milner (90)
Avbytare: Ward, Allen, Smith, Teixeira