FAYC: Man Utd – Chelsea 1-5

United var chanslösa i FA Youth Cup mot de regerande mästarna Chelsea som var överlägsna matchen igenom. Siffrorna skrevs till 1-5, Charlie Scott gjorde Uniteds enda mål i matchen.

Gästerna dominerade stort och ledningsmålet efter 20 minuter kom logiskt. Chelsea ökade sedan på till 2-0 i halvlekens slutskede, ett tungt mål för United att få emot sig.

I mitten av den andra halvleken reducerade United genom Charlie Scott med ett skott utifrån efter en hörna som inte blev ordentligt borttagen. Glädjen blev dock kortvarig då Chelsea ökade på sin ledning bara sekunder efter avsparken.

Efter det var United chanslösa, och med tio minuter kvar kom 4-1 och några minuter senare satte Chelsea även 5-1 och fullbordade förnedringen.

United hade behövt ha skadade Tuanzebe i mittförsvaret och få upp Fosu-Mensah på mittfältet för att riktigt hota Chelsea som får anses vara jättefavoriter att ta hem titeln även den här säsongen.

Manchester United – Chelsea 1-5 (0-2)

Uniteds mål: Scott (67)
United: Byrne, Warren, Williams, Fosu-Mensah, Reid, Scott, Whelan, Dearnley (Boonan 56), Gribbin (Gomes 85), Kehinde, Rashford