David Gill: Manchester United har underpresterat

Manchester Uniteds förre VD och nuvarande icke-verkställande direktör David Gill blev i morse intervjuad i BBC Radios program Sportsweek. Gill, som numer inte bara är direktör i United utan också vicepresident för Fifa, pratade om Fifa och den skandalomsusade organisationens stundande reform men han fick förstås också frågor om Manchester United.

På BBC:s hemsida kan man lyssna på hela programmet. Intervjun med Gill börjar runt 8.00 och diskussion om United börjar runt 19.25. Huvudpunkter nedan men det är absolut värt att lyssna på hela intervjun.

  • United underpresterar: Givetvis hoppas vi alla att resultaten ska bli bättre. Alla är besvikna. Jag känner det lika mycket som en icke-verkställande direktör som en fan. Det här är utan tvekan en säsong där vi underpresterar. Jag tror alla håller med om det med investeringarna som har gjorts. Alla jobbar extremt hårt på att vända det. Det är inte enkelt.
  • Om Uniteds fotboll: Jag vill inte tala om fotbollskvaliteten. Men jag kommer inte sitta här och säga att det är så attraktivt. För mig, det vi gjorde förr var fantastiskt. Ryan Giggs running down the wing, Beckham, Scholes. Manchester United, om vi går tillbaka till 50-talet med Matt Busby, när jag började supporta dem, med George Best, de spelade på ett visst sätt. Jag är säker på att vi vill göra det. Vi vill ha offensiv fotboll. Jag är säker på att det är en nyckelfaktor framöver.
  • Om Ryan Giggs: Det är en intressant fråga och något Ryan kommer tänka på och diskutera med ledningen i Manchester United. Jag är inte oenig med tanken att du inte kan vara nummer två för evigt. Du måste gå ut och bevisa att du har vad som krävs och att du kan göra det i skottlinjen. Det är definitivt olika egenskaper som krävs för att vara nummer två och att vara i förarsätet som nummer ett.
  • Om Van Gaals framtid:Det är inte för mig att säga. Jag är ingen talesperson för Manchester United. Jag är inte delaktig i de samtalen.
  • Ångrar inget: Att han lämnade rollen i United tycker han var rätt beslut. Han betonar också att det var hans eget val.
  • Om Premier League: Med pengarna i ligan blir det svårare för enskilda klubbar att dominera och lagen i ligan kommer att bli mer konkurrenskraftiga.
  • Ny Fifapresident: Gill menar att Gianni Infantino är huvudkandidaten.
  • Kommer inte kandidera: Han säger att han inte har någon ambition att bli president, varken för Fifa eller Uefa. Tiden som boss i Manchester United räckte och han är numer nöjd att ha en roll mer i bakgrunden.

Citat: BBC2, Guardian


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS