Guardian: Van Gaal erbjöd sig att avgå

Enligt Jamie Jackson på Guardian erbjöd sig Louis van Gaal att avgå efter förlusten mot Southampton. Ed Woodward ska dock inte ha accepterat detta utan ska istället ha övertygat Van Gaal att diskutera sin framtid med sin familj. Van Gaal har varit i Holland för att fira hans dotters födelsedag men förväntas vara tillbaka för att leda tisdagens träning. Ett nytt möte mellan Van Gaal och Woodward väntas på tisdagen och Jackson menar att det är möjligt att Van Gaal insistera på att det är bäst för Manchester United att han avgår.

Woodward och enbart Woodward uppges vara ansvarig för Van Gaals framtid och vem som tar över efter Van Gaal. Glazerfamiljen sägs stötta Woodward oavsett vad han beslutar medan Sir Alex Ferguson inte ska ha något inflytande.

Över på Telegraph är det lite annorlunda tongångar. Jason Burt menar att det Woodward inte vill sparka Van Gaal men nämner inget om att Van Gaal ska ha erbjudit sig att avgå. Burt tror dock att situationen snabbt kan förändras.

Samtidigt rapporterar Mirror om ett växande missnöje i spelartruppen. Marouane Fellaini ska vara irriterad över att Van Gaal inte vill låna ut honom medan Ashley Young sägs vara arg för att Van Gaal sa att han har en allvarlig skada. Young hade önskat att managern skulle ha målat en positivare bild för att öka hans chanser att komma med i EM-truppen.

Om Van Gaal avgår eller sparkas förefaller Ryan Giggs vara det hetaste alternativ, åtminstone resten av den här säsongen. Jose Mourinho vill ha jobbet men det antyds att portugisens sätt att, tillsammans med agenten Jorge Mendes, pressa United snarare har stärkt Van Gaals position i klubben. Både Burt och Jackson tror att United kan göra ett försök att övertyga Pep Guardiola att välja United istället för Manchester city. Burt nämner också Diego Simeone som ett tänkbart alternativ.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS