U18: Man city – Man Utd 2-0

Den elfte raka förlusten i ligaspelet för U18 kom när United föll borta mot city med 2-0. United kämpade på bra, men matchen förstördes redan efter 20 minuter när Charlie Scott blev målchansutvisad och city utnyttjade den efterföljande straffen.

city inledde piggt på sin hemmaplan och tog kommandot direkt. Läget skulle bli desto bättre för city som efter 20 minuter rann igenom, men Charlie Scott fällde som siste man Nmecha som gick omkull i straffområdet. Domaren dömde straff på en gång, men efter samtal med sin assisterande domare så fick även Charlie Scott syna det röda kortet. Nmecha satte själv straffen och gav city ledningen med 1-0.

United fick mestadels försvara sig, med både tur och skicklighet höll man nere siffrorna till paus.

I den andra halvleken var matchbilden sig lik, city styrde och ställde och det var bara en tidsfråga innan 2-0 skulle komma. Med tolv minuter kvar kom till slut avgörandet för ett överlägset city genom Brahim.

United hade inga krafter att sätta emot och fick nöja sig med en hedersam förlust mot ligaledarna. Förlusten innebär förstås att Uniteds U18-lag nu förlorat elva raka matcher i ligaspelet. Lägg då till att man åkte ut med dunder och brak i FA Youth Cup mot Chelsea så kan man snabbt räkna ut att självförtroendet inte är på topp i laget.

Manchester city – Manchester United 2-0 (1-0)

United: Byrne; Reid, Warren, Scott, Kenyon; Dearnley (Gomes 79), Whelan, Kehinde, Boonen (Diedrick-Roberts 89); Gribbin; Rashford