Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Hayward: Ferguson och Gill har inget inflytande

Det har den senaste tiden spekulerats i att det pågår en maktkamp i Manchester Uniteds ledning. På ena sidan Sir Alex Ferguson, eventuellt tillsammans med Class of ’92, och på andra sidan Ed Woodward. David Gill sa nyligen i en intervju att han inte har något inflytande längre och om vi ska tro på Paul Hayward så gäller det samma för Ferguson.

Ska vi tro på Hayward? Säg det. Men han spökskrev Fergusons senaste biografi och har positionen som chefssportskribent på Telegraph. Det är alltså ett rimligt antagande att han pratar med Ferguson då och då. Positionen han har på Telegraph betyder också att han inte behöver skriva stunt.

Enligt Hayward är det Ed Woodward tillsammans med Richard Arnold samt Joel och Avi Glazer som avgör Louis van Gaals framtid. Ferguson, Gill och även Sir Bobby Charlton sitter förvisso i fotbollsklubbens styrelse men deras roller kan närmast sägas vara ambassadörsroller. De kan möjligen konsulteras i frågan men de skulle inte vara med på ett möte om Van Gaals framtid, de skulle inte ens vara medvetna om att ett sådant möte ägde rum.

Spekulationerna lär fortgå åtminstone tills United börjar vinna igen (och med vinna menar jag ligatitlar snarare än enstaka matcher). Och även ifall inte Ferguson har något direkt inflytande skulle han nog påverka en hel del genom att uttala sig i media.

Läs mer på Telegraph.