Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Van Gaal: Jag ger alltid mina spelare frihet, nu ska jag fira med dyrt vin

Louis van Gaal var nöjd med Manchester Uniteds prestation i segern mot Derby och berättade att han skulle fira med ett dyrt vin som Ed Woodward bjuder på. Allt var dock inte frid och fröjd, holländaren blev upprörd över en till synes oskyldig fråga om spelarnas frihet och fortsatte sedan att vara irriterad under presskonferensen.

  • Om matchen:Jag är alltid nöjd när vi vinner. Jag är väldigt nöjd med prestationen. Det var ett väldigt bra resultat men också en väldigt bra prestation. Det tycker jag är viktigare för tillfället.
  • Hade spelarna mer frihet?Jag kan inte svara på den här frågan för du vet redan ditt svar. Din fråga är bara för att imorgon säga ’de hade mer frihet’. De hade inte mer frihet, de har alltid mer frihet från. Vill du skriva det, skriv det. Men fråga mig inte retoriska frågor. För dig är det självklart att de hade mer frihet. Nej, jag är ledsen. Det är samma filosofi, det är samma träningar de senaste dagarna. Jag ger alltid mina spelare frihet. […] Jag har svarat på den frågan nu men jag gillar inte hur du vrider på mina ord.
  • Om Martial: ”Jag tycker att de första 20 minuterna var han väldigt dålig. […] Jag har redan sagt det till honom, annars skulle jag inte kunna säga det till er. Men efter de 20 minuterna var han fantastisk.
  • Om speltempo:Jag säger alltid att vi måste spela bollen snabbare. Det beror också på motståndaren. Idag kunde vi besegra pressen från Derby County, mot Southampton kunde vi inte göra det lika enkelt. […] Som manager vill jag att man spelar snabbare. Kan ni se det kan jag också se det. Tro mig, jag har varit i det här yrket i 40 år.
  • Om helgen och vin:Jag kommer tillbaka, min fru är hemma. Hon var i Nederländerna. Vinet är redan öppet. Vi dricker en bra flaska vin, antagligen det dyraste vinet. För jag har fått det vinet av Ed Woodward. För jag får alltid dyrt vin när vi besegrar ett lag från topp sex. Jag vill inte säga [vilket vin] för det är att överdriva.” Han förtydligade att det handlar om ett vin han redan har fått, vin får han bara efter segrar mot topplag i Premier League.
  • Mer irritation: ”Det är igen en korkad fråga, jag är ledsen. Det handlar inte om en match. Det är svårt att förstå men det är en process. Det är en period på tre år. Den här styrelsen är väldigt intelligent för att förstå det. Det är inte en fråga om en match. Men okej.