Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Express: Glazerfamiljen kräver kostnadssänkningar

Manchester Uniteds värde skjuter i höjden och Glazerfamiljen uppskattas plocka 15 miljoner pund från klubben till sina privata bankkonton varje år. Trots detta rapporterar John Richardson på Sunday Express att familjen går på offensiven och kräver kostnadssänkningar på 15 procent i de flesta områdena inom klubben.

Bara a-laget är undantaget från de krävda kostnadssänkningarna. Däremot ska även den redan eftersatta akademin sänka sina kostnader.

Beslutet att genomgående sänka kostnaderna på Old Trafford har underminerat stämningen på många avdelningar och bidragit till känslan av kris som greppar den berömda klubben,” skriver Richardson.

Få människor kan förstå varför det här händer med så mycket pengar som kommer in i sporten, framför allt i Manchester United. Det har inte varit bra för moralen,” säger en anonym källa.

På tal om ekonomin: Manchester Uniteds fantastiska avtal med Adidas ser inte längre så fantastiskt ut. Det rapporteras nu (Telegraph) att Real Madrid inom kort kommer skriva ett avtal med Adidas värt mer än en miljard pund. Avtalet ska vara värt 106 miljoner pund per år, mer än 40 procent mer än de 75 miljoner pund per år som Uniteds avtal med Adidas är värt.

På tal om akademin 1: Det rapporteras att United har gjort klart med ett antal spelare till nästa säsong.

På tal om akademin 2: Det mesta tyder på att morgondagens U21-match mot Everton kommer att bli uppskjuten. ”Vi kan inte se att planen ska vara spelbar imorgon,” skriver Southport, där Evertons U21 spelar sina hemmamatcher, på sin hemsida. Reglerna tillåter ingen planinspektion förrän imorgon så det definitiva beslutet dröjer.

På tal om akademin 3: Det verkar som att Uniteds U15-lag har vunnit en turnering. Som vanligt är det ytterst sparsamt med detaljer kring lagen på den nivån och vi har bara tweeten nedan att gå på.

https://twitter.com/DionMcGhee47/status/693806490151448577