Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag!

Innan Sir Alex Ferguson slutade byggde han upp en väldans massa långa sviter. Vissa av sviterna sträckte sig typ tillbaka till vikingatiden. Sedan kom David Moyes och därefter Louis van Gaal. De har aktivt jobbat med att bryta alla dessa sviter. Old Trafford är nu en mycket gästvänligare arena, lagen som kommer på besök vet att de inte är slagna på förhand.

En svit som fortfarande lever är den mot Stoke City på Old Trafford. Ingen spelare i dagens trupp var född förra gången Stoke tog poäng på Old Trafford (för referens kan nämnas att Michael Carrick, som är född 1981, är äldst). Sedan Stoke senast vann på Old Trafford har United bytt manager sex gånger. United har 14-1-0 på de 15 senaste hemma mot Stoke.

https://twitter.com/ManUtd/status/694436604262375424/photo/1

Men det var då och nu är nu. Sir Alex Ferguson förlorade aldrig mot Stoke (okej, han förlorade en gång men det räknas inte för det var första mötet av två i ligacupen och United gick vidare). Moyes förlorade i Stoke, Van Gaal har förlorat i Stoke. Nu är det bara Old Trafford-sviten som lever.

Matchen idag är den hemmamatch som spelas närmast årsdagen av Münchenkatastrofen. Traditionsenligt betyder det en minnesstund vid Münchentavlan på Old Trafford.

Förra året såg det ut så här…