Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U21: Man Utd – Norwich 7-0

Will Keane gjorde fem mål när United körde över Norwich med hela 7-0. De två andra målen kom från Andreas Pereira på straff och Timothy Fosu-Mensah som gjorde sitt första mål i U21.

United kom till spel med en löjligt starkt lag. Memphis, Jones, McNair, Romero, Januzaj… De stora namnen avlöste varandra. Frågan var inte om United skulle vinna matchen, utan med hur mycket. Helt riktigt så inledde United starkt och redan efter några minuter hade man kopplat ett starkt grepp om matchen. Efter 12 minuter kom ledningsmålet när Keane kunde placera in bollen i mål från nära håll efter en hörna där Pereira gjort sin gubbe och slagit in bollen igen.

Det skulle dock dröja till den 37:e minuten innan United ökade på sin ledning, återigen var det Keane som gjorde det. Den här gången framspelad av Memphis som dribblade sig förbi försvarare och passade sedan in bollen till Keane som återigen hade öppet mål.

3-0 var snarlikt 2-0 målet, där Memphis dribblade sig förbi och serverade Keane till öppet mål. Då hade det gått 47 minuter.

Några minuter senare dömde domaren straff för handboll, en aning tveksamt men rättvist då domaren missade sn straff just innan. Pereira snodde åt sig bollen och rullade säkert in 4-0 i fel hörn för målvakten.

Keane bjöd sedan på matchens delikatess när han dribblade av två spelare innan han lobbade in bollen i mål vilket betydde 5-0 och hans fjärde mål i matchen. Cantona-vibbar.

Fosu-Mensah, inbytt som vänsterback, stormade sedan fram på sin kant med kraftfulla steg och avslutade kyligt till 6-0. Keane satte sedan sitt femte mål när han höll undan sin försvarare efter en djupledsboll av Weir och han gjorde givetvis inget misstag och matchen slutar 7-0.

United är överlägsna från första minut och siffrorna hade kunnat bli större. Tyvärr drabbades United av två tidigare skador som nog förstörde en del när Januzaj och Varela tvingades byta. Januzaj tog sig mot baksida lår.

Det är svårt att blunda för Keanes insats som är femstjärnig, inte bara för målen utan för sitt länkspel också. Helt fenomenal idag. Men Memphis är inte långt efter med sina tre assist och hans ständiga hot. Försöker hela tiden. Känslan är att Memphis form är stigande. Alla i United är bra idag dock, absolut ingen som faller ur ramen. Men jag tycker Pereira kom bort lite och hamnade i skymundan ändå, inte alls så framträdande idag som jag hade hoppats. Fosu-Mensah kommer in på ovan position och är ändå dominant, den här killen kommer vi få se mer av i framtiden.

Manchester United – Norwich 7-0 (2-0)

Uniteds mål: Keane (12, 37, 47, 62, 77), Pereira (52 str), Fosu-Mensah (71)
United: Romero; Love, McNair, Jones (Williams 58), Varela (Fosu-Mensah 35); Weir, Harrop; Januzaj (Willock 31), A.Pereira, Memphis; Keane