Spelarbetyg: Chelsea – United

Embed from Getty Images

United tappade en ledning på stopptid och därmed viktiga poäng i matchen mot Chelsea i söndags. Här följer spelarbetygen från matchen.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea 9
Som så många gånger förr stod den spanske burväktaren för flera förstklassiga räddningar. Fick ingen rättvis chans vid målet då Borthwick-Jackson störde vid utrusningen.
Matteo Darmian 7
Stod för en sprudlande start, men kom av sig anfallsmässigt. Stabil bakåt.
Chris Smalling 6,5
Varnad. Habil insats av Smalling, men han har gjort bättre försvarsmässiga insatser än så.
Daley Blind 5
Varnad. Ytterst tveksamt agerande i samband med baklängesmålet. Hade dessutom problem med Costa några gånger.
Cameron Borthwick-Jackson 7
Delar skulden för det insläppta målet med Blind. I övrigt gör ynglingen en fin insats både bakåt, där han inte hade en särskilt lätt uppgift (Willian), och framåt där han visade prov på sin fina teknik samt inläggsfot..
Michael Carrick 7,5
Han kan än och var Uniteds främsta spelare, bortsett från en viss burväktare då såklart.
Marouane Fellaini 6
Utbytt 79´. Bidrog med det som han är bra på – att vinna nickdueller och närkamper – men inte med så mycket mer. United borde kunna få ut mer av hans huvudspel vid fasta situationer.
Jesse Lingard 7
Ett mål. Varnad. Utbytt 87´. Inte jätteinvolverad, men väl en stabil insats av Lingard som fortsätter att producera poäng. Avslutet i samband med målet var värdigt en 20+-anfallare.
Juan Mata 6,5
Utbytt 94´. Var väldigt vass inledningsvis då han rörde sig över stora ytor och styrde spelet på ett bra sätt. Försvann lite när taktpinnen lämnades över till Chelsea.
Anthony Martial 6,5
Stundtals bländande men osynlig i långa perioder, vilket gör att hans insats blir svårbedömd. Vad som dock står klart är att han har en högstanivå som få andra.
Wayne Rooney 7
En assist. Vaken framspelning i samband med ledningsmålet och var inte långt borta från att frälsa sitt lag på stopptid. Gjorde en god insats.

Inhoppare

Morgan Schneriderlin n/a
Inbytt 79´.Hann inte påverka särskilt mycket.
Memphis Depay n/a
Inbytt 87´. Ointresserad och nonchalant.
Ander Herrera n/a
Inbytt 94´. Borde kommit in tidigare enligt undertecknads uppfattning.

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS