Om biljettpriser

Biljettpriserna i Premier League har varit på tapeten den senaste tiden, detta sedan Liverpools supportrar stod för en uppmärksammad protest i hemmamatchen mot Sunderland. Den protesten blev framgångsrik då Liverpools ägare svarade med en offentlig ursäkt samtidigt som de beslutade att slopa de planerade prishöjningarna. [Guardian]

Nu ska det emellertid noteras att Liverpools supportrar redan tillhör de värst drabbade, i en liga där biljettpriserna är överdrivet höga. Relativt inkomsterna för de som bor runt varje lags arena har Liverpool faktiskt de överlägset dyraste biljetterna.

Med markant ökade intäkter från tevebolagen nästa säsong finns det nu ett stort utrymme för Premier League-klubbarna att genomföra kraftiga prissänkningar. Ifall de skulle vilja.

Framför allt priserna för bortabiljetter diskuteras. En som önskar kraftiga prissänkningar är West Broms manager Tony Pulis: ”Jag skulle älska om bortasupportrarna bara betalade tio pund per biljett. Så kan vi komma tillbaka till atmosfären vi brukade ha. Jag tycker att klubbarna nu får tillräckligt med pengar för att hjälpa till att subventionera allmänheten och det är vad vi måste göra.

Guardian har pratat med supportrar från samtliga klubbar om biljettpriserna, protester och vad som borde göras framöver.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS