Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U21: Man Utd – Man city 1-0

U21 fortsatte på vinnarspåret efter att ha besegrat Manchester city med 1-0 på hemmaplan. Joe Rothwell gjorde matchens enda mål i den första halvleken, framspelad av Will Keane. Segern innebär att United går om Sunderland i tabellen och är nya serieldare.

city inledde med stort bollinnehav och United satsade istället på snabba omställningar. Just en sådan var nära att ge United ledningen när Keane bröt en boll högt upp, men hans touch blev för dålig så målvakten hann emellan. United kunde ändå ta ledningen efter 16 minuter när Fosu-Mensah slog en lång djupledsboll till Keane som höll undan försvararna och väntade in Rothwell, han slog sedan en sidledspassning in i straffområdet som Rothwell mötte perfekt och bredsidade in 1-0.

city hade mycket boll, men United hotade hela tiden i omställningarna. Vi fick emellertid inte se några större målchanser i den första halvleken där United rättvist ledde med 1-0.

I den andra halvleken sjönk United än djupare, och anfallen blev kortare och kortare för United. Men tack vare ett bra försvarsspel och en stor arbetsinsats så kunde United relativt enkelt hålla undan. citys bästa målchans kom i den 93:e minuten men avslutet från dålig vinkel vållade inga större problem för Pereira i målet.

Glädjeämnena idag var helt klart försvarsspelet. Joel Pereira väldigt stabil i målet, han känns säkrare än vad Romero gör. Ro-Shaun Williams och Donald Love var båda felfria i mittlåset och Regan Poole spelade som innermittfältare med framgång och visade riktiga League Two-takter när han blockerade två, tre skott vid viktiga lägen på slutet.

Framåt gjorde Keane mycket bra, men blev väldigt isolerad. Fortfarande bra i sitt länkspel men kom sällan loss. Överlag var det här ändå en laginsats där få stack ut men där samtliga spelare gjorde ett gediget jobb. Segern innebär att United gick upp i topp av tabellen, två poäng före Sunderland trots en match färre spelad. Detta var även Uniteds åttonde hemmaseger av åtta möjliga.

Manchester United – Manchester city 1-0 (1-0)

Uniteds mål: Rothwell (16)
United: J.Pereira; Fosu-Mensah, Williams, Love, Riley; Poole, Redmond, Rothwell (Rashford 71); Harrop (El Fitouri 69), Keane, Weir