Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Henny de Regt ny akademiscout i United

Moderniseringen av Manchester Uniteds akademi fortsätter. Manchester Evening News rapporterar att United har anställt Henny de Regt som ny scout i akademin. De Regt kommer att arbeta tillsammans med Derek Langley, som är chef för rekrytering av unga spelare. Det har tidigare spekulerats att Langley skulle lämna United efter den här säsongen, men i de senaste rapporterna är det inget som diskuteras.

De Regt kommer närmast från en roll i Serbiens fotbollsförbund. Han har tidigare jobbat för Ajax i 18 år, bland annat som scout, analytiker och ungdomstränare. Det ska De Regts arbete i Ajax som lockar United. Notabelt är att Louis van Gaal inte sägs ha varit involverad i att De Regt anställs.

Vi fortsätter att bevaka det som sker. Värt att påpeka är att en hel del kan ske utan att det bekräftas officiellt av United.

Detta har hänt:

  • Nicky Butt är klar som ny akademichef. Bekräftat av United.
  • Henny de Regt anställs som ny akademiscout.
  • Juniortränaren Paul McGuinness har lämnat United. Bekräftat av United. Fortfarande är ingen ersättare klar, men det har spekulerats i att U21-tränaren Warren Joyce ska ta över juniorlaget.
  • Målvaktstränaren Jack Robinson har lämnat akademin för en roll med Englands fotbollsförbund.

I andra akademinyheter noterar vi att Angel Gomes stod för den målgivande passningen när Englands U16-landslag vann med 1-0 mot Norge på tisdagen.

Embed from Getty Images