Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Protestaktion mot biljettpriserna i Scamdinavia

Manchester Uniteds supportrar betalar 71 pund för biljetterna till morgondagens Europa League-match mot Midtjylland. Detta kan jämföras med 22 pund som var priset för Southamptons supportrar då de mötte danskarna i Europa League-kvalet i augusti. Detta uppskattas givetvis inte av Uniteds supportrar som planerar en protest under morgondagens match. Bland annat har Thomas Kearney tagit fram en flagga med texten ”Welcome to Scamdinavia”.

71 pund för att se en Europa League-match är ett ockerpris,” säger Andy Mitten och påpekar att biljetterna till de tre bortamatcherna i Champions League-gruppspelet tillsammans kostade 75 pund. [Guardian]

Morgondagens biljetter är de näst dyraste i Uniteds historia, finaler undantaget. Bara bortamatchen mot Athletic Bilbao i Europa League 2012 har varit dyrare, då kostade biljetterna 77,50 pund. Både den gången och den här gången har United klagat hos Uefa utan framgång. [Manchester Evening News]

Cliff Brown, direktör för Midtjylland och ordförande för Brentford, tycker dock inte att det är några konstigheter: ”Vi är bara en liten klubb i en liten region i Danmark och det här är vår cupfinal så vi måste göra det mesta av möjligheten.” [Guardian]