Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rooney saknas, Poole och Riley med i truppen

Manchester United reser med en mycket oerfaren trupp till Danmark och Europa League-matchen mot Midtjylland imorgon. Jämfört med truppen mot Sunderland saknas Borthwick-Jackson, Darmian och Rooney medan Fellaini fortsatt är utanför truppen. Darmian blev ju skadad mot Sunderland men någon förklaring till varför de andra saknas är ännu inte tillgänglig, men Van Gaal torde informera om det på kvällens presskonferens.

Paddy McNair är tillbaka i truppen men ingen annan skadad spelare är tillbaka. Det betyder att Donald Love med största sannolikhet kommer att starta som högerback imorgon. Will Keane och James Weir är återigen med i truppen.

Truppen innehåller två nykomlingar, då Regan Poole och Joe Riley för första gången är med i a-lagstruppen. Givet att United bara tar med sig 18 spelare till Danmark kommer de åtminstone att få sitta på bänken.

Poole, född i juni 1998, värvades från Newport på deadline day i somras. Han fick dock vänta länge på sitt speltillstånd och det är först de senaste veckorna han har kunnat spela. Hittills har det blivit två matcher från start och ett inhopp i U21. Han är primärt mittback men användes något överraskande som defensiv mittfältare i U21-matchen mot Manchester city.

Riley, född i december 1996, har den här säsongen etablerat sig i U21. Där har han framför allt spelat vänsterback. Han är dock mångsidig och har tidigare spelat längre fram i planen. Riley är ännu inte ens registrerad i Europa League-truppen men då han kvalificerar sig för b-listan tillåter reglerna att han registreras senast vid midnatt idag.

Med Borthwick-Jackson hemma av oklar anledning är det inte uteslutet att Riley får debutera imorgon. Utgångstipset är ändå att McNair tar plats i mittförsvaret och att Blind spelar vänsterback.

Truppen till Danmark:

Målvakter: De Gea, Romero
Försvarare: Love, McNair, Smalling, Blind, Poole, Riley
Mittfältare: Carrick, Herrera, Schneiderlin, Lingard, Pereira, Weir, Mata, Memphis
Anfallare: Martial, Keane