Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inga indikationer på att Van Gaal kommer sparkas

Det mesta tyder på att Ed Woodward fortfarande inte har några omedelbara planer på att sparka Louis van Gaal. Förlusten mot Midtjylland har spätt på kritiken ytterligare och det skrivs mycket om Van Gaal i tidningarna.

  • Manchester Evening News Stuart Mathieson har fått nog och skriver en krönika om att Van Gaal måste sparkas med omedelbar verkan.
  • Andy Mitten skriver för ESPN FC om Unitedsupportrarnas upprörda sånger i Danmark. Han menar att Van Gaal med rätta kritiseras men att även spelarna har en del av skulden. Mitten menar att spelarna inte litar på Van Gaal som i sin tur inte litar på spelarna. Han diskuterar också den allmänna osäkerhet som råder kring klubben just nu.
  • På Guardian skriver Jamie Jackson och Ed Aarons att ledande spelare har tappat tron på Van Gaal. Spelarna gillar förvisso Van Gaal men de tror inte att han kan vända situationen.
  • Mark Ogden på Independent skriver också om att spelarna ska vara missnöjda med Van Gaal. Ogden menar att spelarna tycker att Van Gaals taktik är orsaken till de dåliga resultaten. Bland annat sägs managern kritisera spelare som avslutar på första tillslaget.
  • I samma artikel skriver Ogden också att Ed Woodward fortsatt ska ha Glazerbrödernas fulla förtroende. Och Woodward ska fortfarande se Van Gaal som rätt man för jobbet.
  • På Telegraph fokuserar Sam Wallace på Jose Mourinho som inte ska ha haft någon meningsfull kontakt med United. Woodward ska fortfarande vilja vara lojal mot Van Gaal åtminstone till sommaren.
  • Det är en del om Mourinho även i de tidigare nämnda artiklarna. Det spekuleras i att Mourinho inte kommer att vänta överdrivet länge på United. Mourinho själv säger i en intervju med La Stampa att han inte vet vilken klubb som blir hans nästa. ”Min nästa utmaning, min nästa klubb? Jag vet verkligen inte. Jag vet att jag älskar fotboll och kommer att vara tillbaka med samma passion och ambition som alltid. […] Jag letar inte efter klubbar, klubbar letar efter mig.
  • På Guardian skriver Richard Williams om att Uniteds problem fortsätter ända ner i akademin.
  • Manchester Evening News James Robson skriver att Paul Scholes vill ha en roll som tränare i United. Scholes har dock ingen avsikt att kontakta klubben för att be om ett jobb.
  • Ian Sterling, som är viceordförande i MUST, skriver på Twitter att han har goda källor på att Ryan Giggs kommer att lämna United om Mourinho får jobbet. Giggs är heller inte intresserad av att ta över som tillfällig manager. Sterling spekulerar i att det kan vara anledningen till att United inte har sparkat kring Van Gaal.