Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Shrewsbury Town – Manchester United

Embed from Getty Images

Det är dags för den femte rundan av FA-cupen, i vilken United ställs mot League One-laget Shrewsbury Town på bortaplan. United kommer från två raka 2-1-förluster, mot Midtjylland i Europa League och mot Sunderland i ligan, medan Shrewsbury har tagit fyra poäng på de två senaste ligamatcherna.

Manchester United

Efter en sporadisk uppryckning (läs: 3-0 mot Stoke) så har Uniteds spel under de senaste matcherna återgått till att bli synonymt med det trista, oinspirerade sidledspassande som vi har fått vänja oss vid under van Gaal. Särskilt illa var det under matchen mot Midtjylland i torsdags, vilket MUSS spelarbetyg vittnar om. Europa League prioriteras givetvis inte särskilt högt, men ”insatsen” fick onekligen alla de förväntningar om en fin avslutning på säsongen – som eventuellt kan ha uppstått efter det ovan nämnda trendbrottet – att försvinna all världens väg.

Till råga på allt så är Uniteds skadelista löjligt lång och innehåller dessutom namn som Darmian, De Gea, Rooney och Schweinsteiger, för att nämna några. 12 spelare saknas definitivt medan Borthwick-Jacksons medverkan är osäker på grund av sjukdom. Det är som upplagt för fiasko när en sargad trupp med ett obefintligt självförtroende ska åka de knappt två timmarna ner till Shrewsbury.

Om vi ska se på situationen med en gnutta optimism så lär vi få chansen att bekanta oss ytterligare med klubbens ungdomar. Målvaken Dean Henderson rapporteras vara uppkallad från farmarlaget. Det vore dock roligt att få se den unge brittiske burväktaren, men det får vi nog vänta på. Romero var väl egentligen den enda Unitedspelaren som klarade sig undan med ett godkänt betyg i torsdags, så 18-årige Henderson lär få nöja sig med att nöta bänk.

Oavsett hur högt eller lågt FA-cupen värderas ett år som detta så lär van Gaal lägga stor vikt vid matchen. En förlust mot ett lag som huserar i botten av League One torde vara droppen som får bägaren att rinna över. Räkna därför med en startelva som är så ordinarie som skadeläget tillåter den att bli.

Möjlig startelva:
Romero
McNair, Smalling, Blind, Borthwick-Jackson
Carrick, Schneiderlin
Lingard, Mata, Pereira
Martial

Shrewsbury Town

Shrewsbury håller som sagt till i de lägre regionerna av League One och befinner sig i skrivande stund på en av de fyra degraderingsplatserna. Detta i en jämn tabell, så loppet är långt ifrån kört ännu. Något som är anmärkningsvärt i ligaspelet är man har tagit 22 av sina totalt 33 inspelade poäng på bortaplan. Hemma på New Meadow är Shrewsburys facit inte bättre än 3-2-10. Under de senaste omgångarna så har man blandat och gett, men på de två senaste matcherna så har man spelat in 4 poäng.

Vad gäller FA-cupspelet så torde självförtroendet vara gott. I den tredje omgången bortaslog man det klassiskt hemmastarka Cardiff och i den fjärde besegrades Sheffield Wednesday på hemmagräs. Efter att ha slagit ut dessa två lag, som båda går bra i Championship och är inblandade i den positiva kvalstriden, så ställs man alltså mot Englands mesta mästare.

Motivationen kommer naturligtvis vara på topp och fansen, som under fjolåret – vilket spenderades i League Two – fick se lag som Morecambe och Exeter komma på besök, är förstås överlyckliga över att Manchester United kommer till stán. Möten som dessa är den stora charmen med FA-cupen. Låt oss dock hoppas att det inte blir ett David- slår Goliatscenario, vilka ju inte är ovanliga i den här typen av matcher. I synnerhet inte när United är inblandade.

Möjlig startelva:
Leutwiler
Smith, Whitbread, Knight-Percival, Grimmer
Cole, Black, Clark, Brown
Akpa-Akpro, Mangan

Historik

Morgondagens match är den första någonsin lagen emellan.

Matchfakta

Shrewsbury Town
Manchester United

Matchinformation

Turnering: FA Challenge Cup, omgång 5
Tid: Måndagen den 22 februari 2016, 20.45
Plats: New Meadow, Shrewsbury
Domare: Robert Madley
• assisterande: Child, Burt
• fjärde: Swarbrick
Teve: Viasat Fotboll, Viaplay

Manchester United

Skador: Darmian (axel, inget datum)
De Gea (knä, inget datum)
Fellaini (hamstring, inget datum)
Januzaj (skadad, inget datum)
Jones (skadad, inget datum)
Rojo (axel, mars)
Rooney (knä, april)
Schweinsteiger (knä, mars)
Shaw (benbrott, våren 2016)
Valencia (fot, våren 2016)
Varela (skadad, inget datum)
Young (ljumske, inget datum)
Tveksamma: Borthwick-Jackson (sjuk)

Avstängda:

Position: 5:e | 11-8-7 | 33-24 | 41
Borta:8:e | 5-4-5 | 18-19 | 19
Bästa målskytt: Martial, Rooney (7)
Disciplin: 46 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
F 23/1 SouthamptonHPL 0-1
V 29/1 DerbyBFA 3-1
V 2/2 StokeHPL 3-0
O 7/2 ChelseaBPL 1-1
F 13/2 SunderlandBPL 1-2
F 18/2 MidtjyllandBEL 1-2

Shrewsbury Town

Skador: Wallace (knä)
Wesolowski (knä)

Tveksamma: Cole (skadad)
Grimmer (skadad)

Avstängda:

Position: 19:e | 9-6-16 | 37-51 | 33
Hemma:23:e | 3-2-10 | 16-23 | 11
Bästa målskytt: Knight-Percival (4)
Disciplin: 43 GK, 2 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
V 23/1 BurtonBPL 2-1
F 26/1 OldhamHPL 0-1
V 30/1 Sheffield W.HFA 3-2
F 2/2 SouthendHPL 1-2
O 7/2 FleetwoodBPL 0-0
V 13/2 BlackpoolBPL 3-2

United mot Shrewsbury

Inga tidigare möten.

Domare: Robert Madley

M
PL 2015/16: 18 51 0 4 11
PL 2014/15: 11 28 0 0 0
PL totalt: 35 100 1 7 12
Snitt (2014-16): 2,72 0,00 0,14 0,38
Alla domare 2014/15: 3,48 0,09 0,09 0,22
Data primärt via Muss.se, Physioroom.com (motståndarnas skador), Whoscored.com (aktuell statistik), Stretfordend.co.uk (historik), Transfermarkt.de (domarstatistik).