Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Freddie Goodwin är död

Embed from Getty Images

Vi har idag den tråkiga uppgiften att meddela att Freddie Goodwin, en Busby Babe, är död. Goodwin, som gjorde 107 matcher för United, avled i USA i fredags efter en lång tids cancersjukdom. Han blev 82 år gammal.

(På bilden ovan är Goodwin den bakre spelaren, med Ronnie Cope framför.)

Freddie Goodwin föddes i Heywood i Lancashire 1933. Han skrev på för Manchester United som lärling i oktober 1953 och fick debutera drygt ett år senare. Goodwin hjälpte laget till ligatitlarna 1956 och 1957 men han blev utan medalj båda åren då han inte hade spelat tillräckligt många matcher.

Goodwin var inte i olyckan i München 1958 då han inte fick plats i truppen. Efter olyckan var han en av spelarna som hjälpte till med återuppbyggnaden av laget. Han spelade majoriteten av matcherna under säsongsavslutningen och säsongen 1958/59 spelade han i samtliga klubbens matcher.

Goodwin lämnade sedan United för Leeds i mars 1960. I en FA-cupmatch krockade han med lagkamraten John Charles och bröt benet på tre ställen. Han återhämtade sig aldrig helt, även om han gjorde några matcher som spelande manager för Scunthorpe United.

Han fortsatte som manager. Först jobbade han i USA innan han flyttade tillbaka till England för att leda Brighton. Han tog över Birmingham City 1970 och stannade där i fem år. Flyttlasset gick sedan tillbaka till USA, där han jobbade som manager i Minnesota. Han flyttade sedan till nordvästra USA med sin fru och han blev kvar där livet ut.

Förutom fotbollskarriären var han också en bra cricketspelare. Han gjorde elva matcher för Lancashire County Cricket Club.

Alla i klubben vill framföra våra uppriktiga kondoleanser till hans familj och vänner,” skriver Manchester United på den officiella hemsidan.


Källor: Manutd.com, BBC, Guardian, Mufcinfo.com, Wikipedia.

Freddie Goodwin

Född: Den 28 juni 1933, i Heywood, England
Död: Den 19 februari 2016, i Gig Harbor, Washington, USA
Till United: Den 1 oktober 1953 (skrev på som lärling)
Lämnade United: Mars 1960, för Leeds United (10 000 pund)
Matcher/mål: 107/8
Landslag:
Titlar med United:

Karriär

KlubbTidMatcherMål
Manchester United1953-60957
Leeds United1960-641202
Scunthorpe United1964-6661
New York Generals196710
# Matcher och mål inkluderar enbart matcher i den inhemska ligan.