Matas frisparksmål vållar debatt

Embed from Getty Images

Juan Mata sköt mål på frispark då Manchester United igår vann med 3-0 borta mot Shrewsbury Town i FA-cupen. Målet har i efterhand vållat en hel del debatt, bland annat hade BT Sport en lång diskussion om målet både i paus och efter matchen.

Den före detta domaren Howard Webb borde veta och säger att målet är offside, då Uniteds spelare är i offsideposition och skymmer Shrewsburys målvakt.

Webb får stöd i sin uppfattning av Graham Poll, en annan före detta domare, som i sin kolumn på Daily Mail hävdar att det borde ha varit ett enkelt beslut för domarna att döma bort målet. Leicesters målvakt Kasper Schmeichel skriver på Twitter att det var ”massiv offside”.

Det var domarens beslut och de sa att det inte var offside för de sa att så snart jag sparkade bollen kom de i nivå med försvararna,” sa Juan Mata (Manutd.com) efter matchen.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS