Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Van Gaal vill ha kåta spelare

Louis van Gaal höll idag presskonferens tillsammans med Juan Mata inför morgondagens ödesmatch mot Midtjylland. Van Gaal fick förstås frågor om Uniteds skadeläge. Annars pratade han mycket om Midtjylland som han ser som ett mycket bra lag.

Louis van Gaal:

 • Skadeläget: ”Det är andra dagen efter en match. Jag kan inte säga det. Vi ska göra allt för att återhämta spelarna. Lingard var en del av gruppen, Smalling var en del av gruppen, Borthwick-Jackson var en del av gruppen. Vi vill starta med vårt starkaste lag.
 • Om Valencia, Januzaj och Rojo: ”Valencia är inte tillgänglig, inte Januzaj heller. Rojo kan bara spela 20 minuter kanske, det är möjligt. Men det beror på de andra skadorna. Han har redan tränat med andralaget.
 • Kan De Gea och Smalling spela? ”Jag hoppades det. Men han ska inte vara involverad, det är redan klart.
 • Här verkar det som att Van Gaal missade att det också frågades om Smalling, som missade dagens träning. Min spontana tolkning är att De Gea inte är tillgänglig, att Borthwick-Jackson och Smalling möjligen, men troligen inte, kan spela samt att Lingard troligen, men inte självklart, kan spela.
 • Om Midtjylland: ”Midtjylland har bra organisation, väldigt detaljerade. De spelar med diagonal press, jag gör också det med mitt lag. Inte många lag gör det. När jag ser datan från Midtjylland har de alltid vunnit mot engelska lag. Alla tänker att det inte är någonting men jag tycker att du måste analysera var motståndare för sig och jag tycker de har stora kvaliteter.
 • Om andrabollarna: ”Det är i alla matcher väldigt viktigt att vinna andrabollarna, framför allt när lagen spelar med direkta långbollar. Vi måste också hålla bollen bättre och flytta den snabbare. Det vad vi alltid måste göra. Framför allt när motståndarna är så bra organiserade.
 • Det borde vara en enkel match? ”Alla tänker att Manchester United måste vinna mot Midtjylland. Det är också för statusen på Manchester United. Men jag har redan sagt att du måste analysera motståndaren och Manchester United och jag gör en annan analys.
 • Om Memphis: ”Han måste anpassa sig, jag håller med om det. Det är i olika situationer han måste anpassa sig, även kulturen i England och Premier League, som en person. Det är också viktigt. Men de flesta spelarna måste göra det. Det är inte så många spelare som kan göra vad Anthony Martial gör. Jag har redan sagt att han gör det fantastiskt. Framför allt när du ser vad hans ålder är.
 • Mer kamp? ”Det är så. De visade det mot Shrewsbury Town också. Men alla matcher är olika. I varje match villa alla spelare och tränare slåss för segern. men vi är människor och vi kan inte alltid prestera på topp.
 • Påverkas spelarna av kritiken mot Van Gaal? ”Jag tycker att det kan vara en influens. Det är mycket kritik. Det kan påverka dem. De måste använda sina verktyg för att ignorera kritiken. Inte bara att managern kritiseras men även att de själva kritiseras. Det är en form av att förbereda dig. Det ska inte vara något som påverkas.” Här ville Van Gaal egentligen att frågan skulle gå till Mata men reportern var intresserad av Van Gaals tolkning.
 • United kan spela bra fotboll: ”De visade redan mot Shrewsbury Town att vi kan spela den fotboll vi vill spela. Vi har visat den här säsongen många, många gånger att vi kan göra det. Men omständigheterna är inte enkla för spelarna, vi måste ofta [på grund av skadorna] byta vår uppställning. Det är inte fördelaktigt för laget eller lagbyggnaden.
 • Hur reagerar Midtjyllands spelare imorgon? ”Jag var ingen fantastisk spelare som ni vet. När jag spelade på en fullsatt arena var jag alltid på min bästa nivå. De flesta är uppspelta, det är deras största match i livet, framför allt när det är på Old Trafford. Man måste också hantera motståndaren.
 • Inställning:Vilja, hunger. Jag använder ofta ordet kåt när jag pratar med mina spelare.
 • Underläge: ”Det är ingen stor skillnad i hur vi tar oss an matchen. Vi måste göra mål, det är säkert. De leder, så omständigheterna är bättre för Midtjylland. Vi måste desorganisera deras organisation. Vi måste vara kreativa, flytta bollen snabbt. Vi måste i våra passningar ha hög hastighet, så de inte har chans att springa i situationen.

Juan Mata:

 • Om att förlora mot mindre lag: ”Vi är inte [utslagna] än. Som spelare försöker jag bara prestera så bra som möjligt i varje match. Imorgon tänker vi bara på att vinna. Vi måste göra det bättre än i Danmark. Det handlar inte om vad jag skriver eller säger, det är vad vi gör på planen. Jag siktar bara på att vinna imorgon och ta ett steg i turneringen. Vi vill vinna Europa League, för United har aldrig gjort det och det ger en plats i Champions League.
 • Om kritik: ”Det är något du måste hantera. Du måste vara öppen för [kritik]. Som spelare vet vi hur vi kände i matchen, om vi gjorde det bra eller dåligt. Jag bryr mig inte [om det som skrivs]. Jag var ledsen, för fansen, inte för det som skrevs.
 • Hur reagerar spelarna när Van Gaal vill ha kåta spelare? ”Vi reagerar som ni.” När Van Gaal sa att han ville ha kåta spelare skrattade reportrarna.
 • Om spelarnas roll: ”Vi är de som spelar. Som en grupp spelare vill vi det bästa för klubben, för supportrarna. Vi vet att vi måste förbättra vår nivå ibland. Vi känner fansens frustration för det är vår frustration. Jag gör alltid mitt bästa, det är mitt jobb.
 • Om Europa League: ”Det är många matcher, förhoppningsvis börjar vi vinna imorgon. Då har vi fortfarande matcher att vinna. Jag har vunnit den, jag vill vinna den igen. Det skulle vara första gången för klubben. Det har dubbel vikt med Champions League.
 • Spel torsdag och söndag: ”Det är inget problem. Det var inte det den säsongen när [jag] vann [Europa League med Chelsea]. Då spelade vi fler matcher än någonsin. Längre in i turneringen är passionen större än tröttheten.

Tolkat via livestream.