Res: Blackpool – Man Utd 0-1

Uniteds reserver besegrade Blackpool i Lancashire Senior Cup. Scott McTominay gjorde matchens enda mål för ett ungt och orutinerat Unitedlag.

United kom till spel med ett hopplock av spelare som inte är skadade eller tvingats kliva upp i a-laget. Det blev en salig blandning mellan U18-spelare och U21-spelare som fått lite speltid. Dessutom vaktade Dean Henderson målet för United efter att ha suttit på bänken mot Shrewsbury. Samtidigt ställde League One-laget Blackpool upp med ett relativt starkt lag, med flera spelare med a-lagserfarenhet.

Det märktes också att Blackpool var starkare inledningsvis, när de tvingade Dean Henderson till flera fina räddningar bara i den första halvleken.

Blackpools övertag stagnerade inte i den andra halvleken men mitt i all press stack upp United upp med en frispark. Blackpoolförsvaret fick inte bort bollen ordentligt utan Tyler Reid kunde spela ut till Demetri Mitchell som gjorde sin gubbe och slog ett inspel som McTominay enkelt kunde peta in i mål från nära håll. Då var det endast 20 minuter kvar av matchen.

hemmalaget gav dock inte upp, utan fortsatte med sin press mot Henderson i Unitedmålet men United höll undan och kunde avancera till semifinal i Lancashire Senior Cup. I semifinalen ställs United mot Oldham och den matchen kommer spelas bakom stängda dörrar på Carrington måndagen den 7 mars klockan 14:00.

Blackpool – Manchester United 0-1 (0-0)

Uniteds mål: McTominay (71)
United: Henderson; El Fitouri, Williams, Reid, Warren; Scott, Whelan (Kehinde 61); Doughty (Gribbin 69), Rathbone, Mitchell; McTominay (Dearnley 85)