Spelarbetyg: United – Midtjylland

Andra matchen mot Midtjylland var stundtals en pärs, men den genomleds och övervanns. Efter en strålande andra halvlek offensivt matades det på med anfall och det gav utdelning i flera omgångar. Hur bedöms spelarna individuellt efter 5-1 och avancemang i Europa League? Det får ni ta del av här. Håller ni med?

Betygskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Sergio Romero
6

Hade egentligen inte mycket att göra under matchens gång. På målet var Romero sådär retfullt nära att få fingertopparna på bollen, dessvärre fick han inte det. Utgör annars ingen vidare trygghet, var ute och fladdrade osäkert vid ett par tillfällen.

Guillermo Varela
7

Offensivt är han en tillgång att ha på planen. Defensivt är han ofta disorienterad, men han löser ofta situationerna tack vare sin snabbhet. Påminner oerhört om Rafael, vilket ändå får ses som positivt. Briljant inlägg till Rashfords andra mål där han visade fin speluppfattning och bra blick.

Michael Carrick
5

Michael Carrick inledde matchen svagt rent ut sagt. Lagkaptenen för dagen slog bort flera enkla pass och hängde inte alls med i defensiven när Sisto satte fart. Vad Carrick gjorde på Sistos mål ställer nog sig de flesta frågande till. Spelade dock upp sig, även om han inte sattes under några större prov under andra halvlek.

Daley Blind
6

Såg inte ut att känna samma trygghet med Carrick intill sig. Stod ändå för en okej insats och bidrog i sedvanlig ordning med fina uppspel. Precis som med Carrick kan hans insats vid Sistos mål ifrågasättas.

Joe Riley
7

Utbytt ’79. Var frejdig pÃ¥ vänsterbackspositionen och fullföljde framÃ¥t pÃ¥ vänsterkanten matchen igenom. Överraskade mÃ¥nga med sin fina insats där han underlättade och skapade ytor för Memphis med överlappningarna. Defensivt solid dessutom.

Morgan Schneiderlin
7

Morgan imponerade både offensivt och defensivt. Offensivt var han inblandad i flera anfall och kom till avslut vid flera tillfällen. Defensivt erövrade han boll högt upp vid ett par tillfällen vilket skapade farliga lägen då Midtjylland samtidigt försökte ställa om.

Ander Herrera
6,5

Utbytt ’90. Nja, Ander Herreras insats gÃ¥r väl inte till historien som en av hans bästa. Har inte stuckit ut alls över tvÃ¥ matcher mot danskarna, men ändÃ¥ är han nyttig med sitt driv och tempo pÃ¥ det centrala mittfältet. Tog ansvaret och visade sin landsman hur en straff ska slÃ¥s.

Jesse Lingard
6,5

Utbytt ’86. Spelet höll ofta till pÃ¥ vänsterkanten och Jesse kom aldrig riktigt in i matchen. Hade inte den ungerska domaren pÃ¥ sin sida heller för den delen. Blev varnad för filmning när de flesta trodde pÃ¥ straffspark och hade ytterligare nÃ¥gra situationer där han blev nekad sin vilja. I spelet blandade han och gav, gjorde överlag en helt okej insats.

Juan Mata
8

Var nyckeln i anfallsspelet, precis som han ska vara i sin roll som “tia”. Tog ansvar bland alla ynglingar och visade verkligen vägen med en vilja som han visar upp lite dÃ¥ och dÃ¥. Genial framspelning till Rashfords första mÃ¥l, fÃ¥ spelare som lyckas sätta bollen snett bakÃ¥t pÃ¥ foten pÃ¥ sin medspelare i den situationen.

Memphis Depay
8,5

Memphis har gjort några bra matcher i United, men framförallt många riktiga bottennapp. Matchen i torsdags måste varit den överlägset bästa. Var totalt dominant på sin vänsterkant mot stackars Römer. Sällan man skådar en sådan överlägsenhet jämtemot sin motståndare på denna nivå, Memphis hade sånt självförtroende att han började testa på nya tricks och tog sig an nya dribblingar så fort han fick bollen. Fick kröna insatsen med ett riktigt fint mål.

Marcus Rashford
8

18-Ã¥rige Marcus Rashford fick äran att axla anfallsrollen dÃ¥ Anthony Martial fick kasta in handduken under uppvärmningen. Rashford är för mÃ¥nga okänd och fick en chans i matchtruppen pÃ¥ grund av skadorna som drabbat Rooney och Keane, nu fick han dessutom kliva in i hettan omgÃ¥ende. Som han gjorde det. Med snabbhet och styrka visade han sig omedelbart frÃ¥n sin bästa sida, där han prickade stolpen redan i första halvlek. I andra halvlek gjorde han tvÃ¥ mÃ¥l och succédebuten var ett faktum för “den nye Welbeck”.

Marcos Rojo
N/A

Inbytt ’79. Med den pÃ¥gÃ¥ende backkrisen är det pÃ¥ nÃ¥got sätt skönt att den “rutinerade” argentinaren är tillbaks. Kommer behövas och fasas in i laget omgÃ¥ende. Ã…terstÃ¥r dock att se hur ringrostig han är, insatsen i denna match är svÃ¥r att bedöma med tanke pÃ¥ den ringa speltiden.

Andreas Pereira
N/A

Inbytt ’86. Stackars Pereira fortsätter vara lÃ¥ngt ner i rangordningen och hÃ¥nas indirekt med den skrala speltid han fÃ¥r. Tycker han visat tillräckligt under de fÃ¥ minuter han fÃ¥tt att han förtjänar mer speltid.