Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Shrewsbury – United

Embed from Getty Images

Klasskillnaden var tydlig när United slog Shrewsbury med 0-3 och därmed tog sig vidare till kvartsfinalrundan av FA-cupen.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Sergio Romero
6

Hade mer eller mindre ingenting att göra över 90 minuter.

Guillermo Varela
6

Var för det mesta stabil i defensiven och var även aktiv framåt, i synnerhet i matchens inledning. Gjorde dock en större miss bakåt som mycket väl hade kunnat leda till ett baklängesmål och det ska han inte behöva göra mot ett lag som Shrewsbury.

Chris Smalling
7

Ett mål. Kaptenen för dagen styrde försvarsspelet och vann ett stort antal av de närkamper som han gav sig in i. Gjorde dessutom matchens första mål efter att ha stannat kvar i anfallet efter en hörna. Visade då fin tajming och fick på ett bra avslut som ställde målvakten.

Daley Blind
6,5

En dag på jobbet för Blind som skötte sig utan anmärkningar.

Cameron Borthwick-Jackson
7

Utbytt 46´. Ännu en stark prestation av ynglingen som tar för sig allt mer. Duktig offensivt och hans fantastiska krosspassning bäddade för ledningsmålet. Utbytt redan i pausvilan, vilket torde ha berott på att han varit sjukdomsdrabbad inför matchen.

Morgan Schneiderlin
6,5

En assist. Kompetent insats av fransmannen matchen igenom kryddat med en fin nickassist till Smallings mål.

Ander Herrera
6,5

En assist. Gjorde sitt jobb, om än med något för många missade passningar. En som dock letade sig fram till rätt adress var hans inlägg som gav Lingard möjligheten att stänka in 0-3.

Jesse Lingard
7

Ett mål. Stabil men inte extraordinär på något sätt. Fortsätter att näta och har ett härligt lugn när han ska avsluta.

Juan Mata
7

Ett mål. Utbytt 65´.Tog ett stort ansvar i anfallsspelet där han fördelade boll eller höll i densamma när så behövdes. Slog till med ett fantastiskt frisparksmål precis före paus.

Memphis Depay
6,5

På förhand trodde undertecknad att vi skulle få se en oinspirerad Depay på planen men holländaren visade ett helt okej driv, om än med blandade resultat rent spelmässigt. Två exempel är hans fina framspelning till Martials första målchans samt det faktum att han sumpade ett friläge.

Anthony Martial
6

Utbytt 71´. Bränner lite väl många, åtminstone hyfsade, lägen och visst borde väl en så pass talangfull spelare inte gå poänglös mot ett lag som Shrewsbury?

Inhoppare

Joe Riley
6

Inbytt 46´. En klart godkänd debut av 19-åringen som normalt huserar på mittfältet, men som den här säsongen har fått skola om sig till vänsterback.

Andreas Periera
n/a

Inbytt 65´. Uträttade inte särskilt mycket under sina 25 minuter på planen..

Will Keane
n/a

Inbytt 71´. Hann knappt komma in innan han åkte på en skada. Innan dess så sköt han dock ett skott i stolpen.