Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Arsenal

Ett skadeskjutet Manchester United stod för en storstilad insats då Arsenal besegrades med 3-2 på Old Trafford. Marcus Rashford blev stor hjälte med två mål och en assist medan Ander Herrera fick äran att göra det matchvinnande målet.

Embed from Getty Images

Statistiken visar att Arsenal dominerade bollinnehavet och hade klart flest avslut. Enligt mig är det emellertid ingen tvekan om att det för dagen bästa laget vann. Om något kunde United ha tagit en större seger. Arsenal skapade få riktigt heta chanser och egentligen ingenting efter Ozils reducering då det återstod mer än 20 minuter.

Beaktat skadesituationen och rutinen på planen var det här en storartad insats av United. Framför allt var det kul att se laget kämpa och slita i varenda situation. Totalt var det här en av de bästa insatserna sedan Fergies tid.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea
6,5

Tillbaka efter par matchers skadefrånvaro inledde David de Gea med att rädda ett friläge. Sedan hade han faktiskt ganska lite att göra. Han ska såklart inte lastas för målen men jag kan inte låta bli att fundera på om han inte hade tagit det första en normal dag (dvs. en normal dag för David de Gea, inte en normal dag för en målvakt i ett av Premier Leagues bästa lag).

Guillermo Varela
7,5

1 assist. Varnad. Om jag hade satt betyg efter en kvart hade Varela jobbat in en svag femma. Inledde med att sova när Monreal sprang igenom och tvingades därefter ta en varning sedan han blivit ifrånsprungen av Sanchez. Sedan spelade han upp sig enormt. Återigen står han för ett fint och frejdigt offensivt spel kombinerat med en säker defensiv. Finfint förarbete till 1-0-målet och han var även involverad i förarbetet till 2-0.

Michael Carrick
7

Varnad. Inledde med att par misslyckade passningar, bortsett från det gör han en fin insats på en ovan position. Slipper tack och lov springa i djupled mot Walcott och Welbeck.

Daley Blind
7,5

Håller ihop backlinjen överraskande bra. Extra starkt med tanke på att kollegorna i backlinjen den här dagen är reservernas reserver, om ens det.

Marcos Rojo
7

Utbytt 55. Van Gaal chansade med Rojo som nog egentligen inte var redo för en hel match. Det höll i 55 minuter och trots att Rojo gick sönder på nytt – låt oss hoppas att det inte är allvarligt – så känner jag att det var en befogad chansning. Så länge han är kvar på planen gör han en bra insats.

Morgan Schneiderlin
5

Vinner föredömligt många bollar men han får ta på sig båda baklängesmålen. På 2-1 är det han som har ansvar för Welbeck. På 3-2 slår Schneiderlin först en dålig undanrensning, sedan blir han stillastående och bevakar en meningslös yta.

Jesse Lingard
7

1 assist. Lingard arbetar som oftast i det tysta och som oftast slutar det med att han bidrar med ett mål eller en assist. Kommer bättre till sin rätt i matcher mot bättre motstånd.

Juan Mata
8

Mata är involverad i förarbetet till alla Uniteds mål. Har nu äntligen fått chansen på sin bästa position under en längre tid och det ger resultat. En bidragande faktor till Matas uppryckning är såklart att spelarna runt om honom också har ryckt upp sig och framför allt att han nu får chansen att slå bollar till spelare som kommer i fart.

Ander Herrera
8

Utbytt 90+4. 1 mål. Varnad. Får idag en mer framskjuten position än de senaste matcherna, spelar snarare bredvid Mata än bredvid Schneiderlin. Han trivs bättre i den positionen där han genast blir en av de ledande spelarna på planen. Kröner insatsen med ett snyggt mål, som kunde ha varit ännu snyggare – det såg ut som att bollen var på väg upp krysset innan Koscielny fick den att byta riktning.

Memphis Depay
7,5

Memphis fick chansen från start i ligan för första gången sedan årsskiftet och det här var nog hans bästa insats i Premier League. Han hade givetvis inte samma lekstuga som mot Midtjylland men det här är en insats som lovar mer.

Marcus Rashford
10

Utbytt 80. 2 mål. 1 assist. Wow, wow, wow! Juniorlagets anfallare kliver in i a-laget och sparkar bollen i mål som den enklaste sak i världen. Det är en sak att göra det mot Midtjylland, att göra det mot ett av Premier Leagues absolut bästa försvar är något helt annat. Men jösses, pojken nöjer sig inte med att skjuta mål han bidrar i spelet också. Hans kanske mest imponerande prestation är förarbetet till 3-1, där han föredömligt vårdar bollen och sedan har sinnesnärvaro nog för att upptäcka Herrera, istället för en chansboll in i mitten. Fantastiskt! och tian är såklart given.

Timothy Fosu-Mensah
7,5

Inbytt 55. När Timothy Fosu-Mensah om några år (förhoppningsvis) är en av de ledande spelarna i laget kommer han inte spela vänsterback. Troligen är det på mittfältet han har sin framtid. Men a-lagsdebuten som vänsterback var utmärkt (intressant att han går före Riley som skötte sig utmärkt i torsdags). Han har den här säsongen utan problem tagit steget från U18 till U21 och av dagens insats att döma är han redan nu mogen för a-lagsspel. Vi minns såklart en grov felpassning men det kan vi överseende med den här gången.

Adnan Januzaj
n/a

Inbytt 80. Varnad. Piggt inhopp av Januzaj, som fick tiden att gå väldigt snabbt för Arsenal i slutskedet.

James Weir
n/a

Inbytt 90+4. Det blev bara en minut men det var alltjämt en välförtjänt debut för en spelare som har tagit stora kliv i utvecklingen den här säsongen.