Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Times: United anställer sportdirektör, Mourinho måste vänta

Duncan Castles skriver i dagens Sunday Times att Manchester United söker efter en sportdirektör. Ed Woodward skulle i så fall fortsätta som vice verkställande ordförande men han skulle inte längre vara ansvarig för fotbollsfrågor. En sportdirektör skulle också innebära mindre ansvar men också mindre makt för managern.

Castles, som ofta svingar vilt, säger att FA:s tekniska direktör Dan Ashworth har övervägts för rollen. Ashworth saknar dock erfarenhet från den allra högsta nivån och han har inte jobbat inom klubblagsfotbollen på fyra säsonger. Ett annat namn som nämns är Atletico Madrids Andrea Berta, som även tidigare har kopplats samman med United.

Artikeln diskuterar också managerpositionen där United fortsatt ska vara osäkra på om Jose Mourinho är rätt man för jobbet. Uniteds kalkyler säger att Mourinho inte har några andra alternativ än United varför klubben kan låta honom vänta medan man undersöker andra kandidater. Det ska finnas motsättningar inom bolagsstyrelsen om Mourinho medan fotbollsstyrelsen (där bland andra Sir Alex Ferguson, Sir Bobby Charlton och David Gill sitter) inte ska vara involverade i diskussionerna om ny manager.