U18: Stoke – Man Utd 1-2

U18 fortsätter att plocka poäng sedan McGuinness avgång. United besegrade under lördagsförmiddagen Stoke på bortaplan med 2-1. Charlie Scott och Indy Boonen var målskyttar för Uniteds del.

U18-serien har numera blivit indelad i tre olika grupper efter att det tidigare bara funnits en norrgrupp och en sydgrupp. Eftersom United tillhörde botten hamnade man i grupp 3. Stoke, som hamnade på en sista plats i norra serien, var förstås också i samma grupp. United visade att den fina formen inte var någon slump och gjorde tidigt 1-0 genom Charlie Scott, på en retur från ett DJ Buffonge skott som räddades på mållinjen.

Efter det släppte United in Stoke i matchen som inte var sena att testa Oliver Byrne i Unitedmålet, men Byrne var säker och pausresultatet var 0-1.

Efter dryga timmens spel kom dock Stokes rättvisa kvittering genom Brierley. United kunde ändock, med ett av sina få anfall i den andra halvleken, göra matchens sista mål när Tyler Reid tog sig fram och spelade in till inhopparen Indy Boonen som satte segermålet från nära håll med kvarten kvar. Strax efter bytte United in Aidan Barlow, som just spelat hela matchen för U16 på planen bredvid. United höll undan och vann med 2-1. Det var Uniteds tredje seger på de fyra senaste matcherna och bästa möjliga start i den nya fasen av serien.

Stoke – Manchester United 1-2 (0-1)

Uniteds mål: Scott (8), Boonen (77)
United: Byrne; Reid, Scott, Dunne, Kenyon; Whelan, Kehinde; Gomes (Barlow 78), Gribbin, Buffonge (Boonen 62); Dearnley