Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Darmian, Martial, Rojo och Smalling kan vara tillbaka imorgon

Louis van Gaal har idag pratat upp morgondagens match mot Watford i Premier League på en presskonferens och i en intervju med MUTV. Manchester Uniteds manager chockade genom att inte meddela några nya skador. Istället säger han att kvartetten Matteo Darmian, Anthony Martial, Marcos Rojo och Chris Smalling kan vara tillbaka i spel imorgon. Van Gaal var också irriterad på hur pressen har hanterat Rashford, framför allt gillade han inte att journalister har hållit till utanför Rashfords hus.

  • Om skadeläget: ”Spelare kommer tillbaka, det är positivt. Jag tror att Martial kan spela, Darmian kan spela och kanske Smalling. Vi får vänta och se imorgon.” Van Gaal antyder att en av de tre kommer att starta imorgon.
  • Om Rojo:Det var en spark. Många spelare får sparkar och de kan spela nästa match.
  • Mer om skadeläget: Av de övriga skadade spelarna är det Fellaini och Valencia som är närmast att vara tillbaka i spel.  Både Fellaini och Valencia är i det sista steget av rehabiliteringen, Valencia tränade med laget idag och Fellaini börjar snart träna. Rooney har fortfarande sitt knä i skydd, så hans comeback dröjer längre.
  • Många matcher: Det är en svår period för United. För andra gången måste vi spela en ny match inom två dagar. Watford hade en dag extra. United har få spelare tillgängliga, så det går inte att rotera.
  • Om Rashford: ”Först tycker jag media måste lämna honom i fred. När du är framför hans hus och liknande tycker jag inte att det är fördelaktigt för en 18-årig pojke. Låt honom vara 18 år. Vi ska också hjälpa honom. Han är en blygsam kille så jag tror inte att det ska vara något problem. Men med så mycket uppmärksamhet från media kan det vara svårt.
  • Om sig själv:Nej, ni har sett vem jag är. På presskonferenser måste jag svara på frågor och alla frågor är inte på en hög nivå, som ni vet. Det är mitt problem, jag måste svara. På bänken och i omklädningsrummet kan jag vara den jag är.” Han tycker att Arsenals spelare ramlade för enkelt i söndags. ”Jag tycker att jag måste kontrollera mina känslor, det säger jag till mina spelare också. Därför har jag bett om ursäkt. Men jag är inte ledsen för att jag gjorde det och vid den tiden hade jag kanske rätt.” Söndagens agerande kommer dock inte att vara något som upprepas speciellt ofta, han tror inte att han kan påverka matchen. ”Jag är ingen clown. En del av min filosofi är att spelarna måste tänka på planen.
  • Om titelstriden: Leicester leder så de får ses som favoriter. Tottenham är två poäng bakom och har också en bra chans.
  • Om de unga spelarna:Det är också att hålla de ifrån pressen. Varje match ger jag min åsikt om matchen till mina spelare så att de kan svara på era frågor. De äldre spelarna kommer också guida Marcus Rashford. Jag hjälper också genom att säga att det inte hjälper när ni är framför hans hus. Det är otroligt, jag förstår att ni hyllar honom, men fortfarande måste han visa kontinuitet.

Tolkat via livestream. Skadeläget via Manutd.com.